Ville du valgt politiyrket ?

Det er helt utrolig at det går an. På grunn av ressursmangel i Politiet,  har lensmannskontoret i Nord-Odal åpent kun 8 timer i uken. Politikere raser, beskyldninger hagler og hele Politi-beskyttelsen i Norge er en farse. Merkelig at det går an egentlig. Man kan heller ikke få levert anmeldelser, man ser ikke politi synlig i gatene og man skal være bra naiv om man tror at dette  går upåaktet hen i de kriminelle miljøene i Norge. For meg synes det merkelig at man skal prioritere andre oppgaver fremfor sikkerheten i samfunnet. At det på den måten kan vokse frem kriminelle miljøer, som i større grad får spillerom og ro til å utvikle seg, er helt utvilsomt.

Og hva gjør det med tryggheten til befolkningen. Om det er riktig at det er bemanningskrise, så vil det ikke hjelpe på kort sikt å bevilge mer penger. Det må bli interessant å være politi, utdanne seg til politi og arbeide som politi innenfor ordentlige arbeidstider som kan tilpasses tjenestefolk med familie og barn. Ja, politiyrket er farlig, men det betyr ikke at vi vil få problemer med  å rekruttere om de rette forutsetningene ligger til rette for det.

Jeg er sikker på at 3 ting må skje umiddelbart:

1. Bedre lønn til den politistyrken vi har – legg på lønningene med 20% pr. år i en periode på 3-4 år.

2. Bedre startlønn for nyutdannede, bedre betingelser på studielån og garanterte stillinger for de som kommer inn på Politiskolen.

3. Beregn en bemanning i fremtiden som gjør at man kan tilpasse dette til mer normale arbeidstider, som gjør det attraktivt og bedre sammenlignbart med andre stillinger.

 

T045-Idioti-II

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, sier at beskjeder som den på vinduet til Nord-Odal lensmannskontor er å finne over hele landet.

– Dette er et resultat av en helt akutt bemanningssituasjon. Dette er et offentlig servicekontor, og slike åpningstider holder ikke, sier han til VG Nett.

Jeg husker ikke alle detaljene i budsjettet, men vi har strammet inn på asylpolitikken og ser for oss færre asylankomster og kommer til å spare penger der. Det er mye politikraft som knyttes opp mot asylpolitikken blant annet, svarer Erna Solberg.

Arne Johannessen tar i mot Høyres millioner med åpne armer, men anslår at prisen på å redde politiet ut av krisen er langt høyere:

– Vi snakker flere hundre millioner hvis man skal komme på et nivå for at etaten skal kunne få et handlingsrom, slår forbundslederen fast.

politi

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

5 svar til Ville du valgt politiyrket ?

 1. Eileen sier:

  Hva liker du best å se på tv?
  Fin blogg forresten : )

  http://www.eileensohus.wordpress.com

 2. til anti sutre sier:

  Skulle jeg vite for 15 år siden at politiet skulle sakke akterut ut på lønnsstatistikken siste 8 år, og havnde 4-5% bak snittet i staten? Skulle jeg vite at utfordringene til politiet bare skulle øke og øke…og manglende satsing har ført til at vi taper meter for meter hver dag ifh til profesjonelle kriminelle, og at yrket pga manglende satsing både på materiell og lønn er godt på vei til å bli et lavstatusyrke…der hvem som helst kan ta utdannelsen og bli politi?? Hadde jeg visst…så ja…jeg hadde valgt annerledes…men jeg er ikke mer taper enn befolkningen forøvrig.,..for det er oss alle som nå taper på dette!

 3. Undrende sier:

  Er det ikke paradoksalt at etter hvert som dette landet blir rikere og rikere så får vi altså mindre og mindre penger til å løse viktige samfunnsoppgaver?

  Jeg har noen bøker i bokhylla mi med påskriften «Verdens historie». Finner bare en indikasjon der – summen av verdens dritt ser bare ut til å eskalere etter hvert som århundrene ruller av sted.

  Kanskje dét er årsaken til at så mange tror på jordens nærstående undergang i våre dager? Ja, det ser sågar ut som at jorden selv har begynt å tro på dette!

  Dersom vi bytter ut våre politikere med politifolk, og statsministeren med Arne Johannessen, er jeg sikker på at denne trenden vil snu.

 4. AntiSutre sier:

  Arne Johannessen har fått meg til å innse at det finnes en sutrekultur i politiet, og at han er leder av den… Jeg jobber selv i staten men er drit lei den lønnskamp politiet fører utenfor de spilleregler vi har! Politiet – og spesielt de som har valgt yrket de siste år – vet hva de har gått til… Begynn og oppfør dere og følg dpillereglene som oss andre… inntil dere gjør det vanker det INGEN støtte fra meg / oss..

 5. MetteO sier:

  fint – hvis det funker vet sykepleierne akkurat hva de skal gjøre 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s