Grubliser

Grubliser ?

Nr.1

En liten gutt sitter på toget og holder en stor Langbein ballong i en snor. Alle vinduene er lukket, og ballongen, som er fylt med gass, svever rett opp uten å berøre taket. Når nå toget tar en kraftig venstresving, vil da ballongen helle til venstre eller til høyre, eller vil den beholde stillingen loddrett over hodet til den lille gutten?

Nr. 2

Herr Falck bor i 15. etasje i en høyblokk, og etter som han aldri har vært gift, har han utviklet sitt eget, meget spesielle levesett. Dog er det ting han foretar seg, som ikke har noe med hans sivile status å gjøre. Og det er det denne historien handler om.
Hver morgen, står Falck opp til vanlig tid, henter inn morgenavisen, nyter en kopp kaffe og haster på vei mot jobben. Etter som han bor i 15. etasje og han langt i fra er noe «trimmefantom», tar han heisen ned til første etasje, løper de hundre meterne til bussholdeplassen og rekker som regel bussen i siste liten.

Om ettermiddagen kommer Falck tilbake med bussen. Nå er han sliten etter en lang dags jobbing, og gleder seg bare til å slenge seg ned på sofaen med dagens avis mens han venter på at middagen skal lage seg selv ved hjelp av dypfryst ferdigmat som han varmer opp i micro-ovnen. Derfor er hans rituale fra bussen og hjem ganske besynderlig:
Det som skjer, og det stort sett hver dag når han er aleine i heisen, er at han tar den, ikke helt opp, men til 12. etasje.
Der går han ut av heisen, tar trappen fatt og går opp de siste tre etasjene.
Dette skjer så å si daglig, til tross for at Falck som sagt ikke er en utpreget sportslig anlagt herre.

Kan du gi en god forklaring på hvorfor Falck oppfører seg slik?

Nr.3

Per og Jonas konkurrerer i samme 100-meter løp. Når Per passerer mållinjen er Jonas kommet til 90 meter merket. Per foreslår å løpe enda et løp, men denne gangen ville han starte 10 meter bak startlinjen. Alle andre omstendigheter vil være identiske. Vil Jonas vinne eller tape denne gangen?

Nr.4

I en by i Texas har 5% av befolkningen hemmelig telefonnummer. Hvis du velger 100 vilkårlige telefonnummer ut av denne byens telefonkatalog, i gjennomsnitt, hvor mange av disse ville vært hemmelige nummer?

Nr. 5

Sonja og hennes yngre bror var stadig i tottene på hverandre. Mora ble lei av den stadig knuffinga og bestemte seg for å straffe de. Hun satt dem på samme stykke avispapir, men de kunne ikke røre hverandre. Hvordan klarte hun det?

 

Svarene finner du under Valg 2009 fanen

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Grubliser

  1. Hei, kom over denne tilfeldigvis, men kan ikke finne svarene? Kn hende du husker de fortsatt? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s