Hjernen

Vi tar det som en selvfølge. Vi tenker. Og vi vet hvem vi selv er. Men hjernen er bygget opp av helt vanlige atomer. Hvordan kan disse ubevisste atomene bli bevisste seg selv ?

Hjernen kan tenke – men hvordan? De enkelte bestanddelene i hjernen – atomene – er jo akkurat som i resten av kroppen, og cellene de bygger opp består av samme stoff og deler som alle andre celler. 

 Om man kobler nok antall bestanddeler sammen, kan det hende det oppstår temperatur nok til at de utfører prosesser som får oss til å tenke ? Men om hjernen tenker, som en prosessor i en datamaskin, hvordan kan hjernen vite hvordan den skal organisere, sette sammen og filosofere ?

Hvordan kan hjernen tenke at akkurat nå tenker jeg ? Om hjernen er sammensatt av en rekke bestanddeler, som i sammen fungerer utmerket og får oss til å regne sammen tall, hvem styrer hjernen ? Eller styrer den seg selv ? Hvorfor er det forskjell på vår aktive tenkning ? Hva er det som gjør oss opptatt og oppmerksom på noen ting, mens andre bare oversees ?

Hvorfor fungerer noens tenkning bedre enn andres ? Har de flere elementer i hjernen, er oppveksten deres bedre ? Eller har de bare fått mer informasjon ? Har vi da alle det samme utgangspunktet, men bruker verktøyet vårt forskjellig.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s