Ida en lemur ?

 

 Dette nye funnet har ingen ting med Ida å gjøre og er 9 millioner år yngre, sier Jørn Hurum til forskning.no.- Dette er en type pressemeldinger som er vinklet mot mer kjente fossiler for å få oppmerksomhet om to underkjevefragmenter og fem enkelttenner.

Ufullstendige fossiler

dette fossilet sår tvil om Ida plass på slektstreet til primatene

dette fossilet sår tvil om Ida plass på slektstreet til primatene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurum forteller også at funnet av Ganlea megacanina ikke kommer til å stanse debatten rundt en felles stamfar for menneskeaper, aper og mennesker. Til det er nemlig det burmesiske fossilet altfor ufullstendige.

– Dette er en type vitenskaplig debatt som fortsetter helt til man oppdager mer fullstendige skjelletter, og det kan ta flere hundre år.

Han sier at Beards nye fossil har både størrelse og form som en typisk adapoid og antropoid, og at det man ser i det burmesiske fossilet ligner på Ida, men at noen detaljer i slitasjen på tennene er forskjellige.

Hurum legger også vekt på at det nye fossilet bare er fragmenter og små deler, og dermed sier det ingenting om kraniet eller resten av skjelettet.

– Den eneste måten å fastslå om det nye Ganlea-fossilet er en adapoid, slik som Ida, eller en tidlig antropoid, er å finne et kranium. Det har de ikke gjort, avslutter Hurum. Les mer her

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s