Michael Jackson – et godt forbilde ?

LOS ANGELES (Dagbladet): Flere hundre fans, mange utkledd som avdøde Michael Jackson, hadde tatt turen til Staples Center; i håp om å få billetter og muligheten til en siste farvel.

Mange ble rasende da det ble annonsert at alle billetter til sørgestunden — totalt 17500 —skal deles ut tilfeldig til dem som registrerer seg på nettsiden www.staplescenter.com.

Er dette komplett galskap ? Tusenvis av fans tilbringer timesvis for å få billetter for å sørge over Michael Jackson  ? Javel, tenker jeg – flott musikk, en guru innen sin genre, et muligens musikalsk geni – en gal, muligens pedofil stormannsgal forvirret og forstyrret person, som nå er død ? Hvorfor i all verden er det slik – hvorfor sørger så mange mennesker over slike såkalte ikoner ?

Jeg vet ikke – men noe forbilde for verden kan man neppe kalle Jackson. Nå er han død, og han bør få være død og i fred så kjapt som mulig. Fremdyrking av slike idoler, tror jeg ikke er sunt. Det er lite man kan få gjort med det – de som hedrer ham fordi musikken er bra, kan jeg forstå – men det er neppe alle som gjør det at den årsaken. Det er nok få mennesker det er skrevet så mye om gjennom årene, og ryktene er sikkert ikke sanne – iallefall ikke alle sammen. En eksentrisk skrue med for mye penger, for stort behov og med forskrudde tanker. Normalt sett hedrer man ikke ikke slike mennesker, uten at de har gjort noe stort. Musikk er flott, men er det stort nok til den oppmerksomheten som nå oppstår ? Neppe !

Trykk på bildet for å lese mer på Dagbladet.no

Trykk på bildet for å lese mer på Dagbladet.no

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Michael Jackson – et godt forbilde ?

  1. Stein Roar sier:

    Jackson var et offer for misbruk på så mange nivåer helt fra barndommen av. En tragisk skikkelse skapt av en kynisk bransje. Kan ikke annet enn å føle synd på fyren, og nå ikke minst barna hans.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s