Slumkvarter i Oslo ?

Nord-Øst i Oslo finnes hele brakkebyer som få vet om.

Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti, var med da Dagbladet besøkte den ulovlige brakkebyen i Verkseier Furulundsvei.

En av Groruddalens største fyllingsplasser lå her. De forsøkte å legge Postens brevsentral hit, men så ble det for dyrt å ta hånd om spesialavfallet i grunnen, og brevsentralen ble lagt til Lørenskog i stedet, sier han videre. Les mer her

Slummen i Oslo ?

Slummen i Oslo ?

 

– Har ikke noe valg
Tyskeren Ingo Fripon har bodd i brakkebyen i Verkseier Furulundsvei i to år, mens naboen Henrie Döring har bodd der i 2,5 år. Dagbladet fikk lov til å komme inn og kikke på brakka til tyskerne som selv tipper at den er på rundt tolv kvadrat. Mikrobølgeovn, kaffekoker og vifte står sirlig plassert oppå hverandre for å få plass til mest mulig i det lille rommet som fungerer som kjøkken, stue og soverom.

– Det er billig, og jeg har ikke noe annet valg. Jeg reiser hjem til Tyskland en gang i måneden for å være sammen med kona og barna mine som er 13 og 15 år, forteller Fripon til Dagbladet.

En forslumming av Oslo som man ikke har kontroll over. Fordi kommunen leier ut tomten til noen som leier den videre til noen som leier den ut til arbeidskraft fra Øst-Europa. Brannvern, smitte, kloakk, vann, sanitær, ulovlig utleie, ulovlig adkomst – sannsynligvis brytes et hundretall lover på en gang.

Man kan bare tenke seg hva som foregår av kriminell virksomhet her, og det skal bli spennende å se hva politikere, kommune og Politi skal gjøre fremover. Kan man forby slikt med det resultat at disse menneskene ikke har noe sted å bo ? Jeg tror man kan det – og det som nok er kjensgjerningen her – er nok at Oslo Kommune neppe har noen alternativer å ty til. Campingplasser, campingvogner, telt og i biler, er neppe et alternativ på hverken kort eller lang sikt. I tillegg tenker jeg nok at noen har visst dette lenge, men det er alltid enklest å la det gå så lenge som mulig. Ikke sikkert det blir oppdaget heller. I dette tilfellet har det blitt oppdaget og må gjøres noe med.

Kanskje man bør kikke nærmere på om man skal pålegge arbeidsgivere innkvarteringen av sin utenlandsk-innleide arbeidskraft ? Dette vil jo igjen påtvinge næringslivet unødvendig dårlige konkurransefordeler og kostnader. Kanskje man skal lage egne kontrollerte «konsentrasjons-leire» ? Jeg vet ikke – forslumming kan man uansett ikke ha, slik det er nå.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Slumkvarter i Oslo ?

  1. Thomas E sier:

    Det må stilles minstekrav til hva som er akseptabelt men utover det er det jo fritt opp til arbeideren hvor han vil bo. Er ikke sikkert de fleste tilbringer mye tid der heller. Om folk vil prioritere bedre boforhold må være opp til dem, men som sagt, alle steder burde tilfredstille minstekrav som gode sanitærforhold, og ingen skjulte helsemessige trusler som asbest osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s