Her er slekta vår

Jeg sitter og leser historie og det slår meg hvor lite man vet om tidspennet mellom våre forfedre. Det hele startet faktisk for 4 millioner år siden. Da tror vitenskapen at det

første mennesket dukket opp i Afrika – det er kalt Australoppithecus(sør-ape)1)  og er første eksempelet som er funnet som går oppreist. Arten er høy som en 10-åring. Riktignok har jo TOUMAI også blitt funnet, men vitenskapen strides med hvor gammelt dette

funnet virkelig er. Noe sier det er hele 7 millioner år gammelt, – men bevisene er ennå ikke klare. Jeg har tidligere skrevet litt om tidspennet – les mer her: Steinaldermennesket spiste ikke dinosaur.

 Nestemann som man tror er en utvikling av Australopithecus, er Homo Habilis(det hendige mennesket)2). Dette funnet er datert til ca. 2.5 millioner år gammelt og er

det første mennesket som bruker redskaper.
 
For ca. 1,5 millioner år siden, dukket det vi kaller «det oppreiste mennesket» opp, nemlig Homo Erectus 3) – dette skjer også i Afrika og det første mennesket som sprer seg også utenfor Afrika.
 
Så er det et langt sprang før vi atter finner noen etterkommere – siste funnet av et nytt eksempel er kun 120.000 år gammelt og er en underart av Homo Sapiens – kalt Neandertalerne 4). Funnet i både Asia, Europa og Afrika – og er de første menneskene som begraver sine døde. Hva som ligger mellom alle disse årene er faktisk fremdeles ukjent.
 
Så kommer «det moderne mennesket» – Homo Sapiens 5) (også kalt «det forstandige mennesket» – for ca. 35.000 år siden og holder til i mange deler av verden.
Denne arten har utviklet seg fra hominidene. Nå begynner bena å bli lengre enn armene – vi ligner mer på mennesker og mindre på aper.
  
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Enkel vitenskap og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s