Er du en rasistisk gnom ?

(Dagbladet.no): Normalt er familieforøkelser hyggelige nyheter, noe det selvfølgelig også var da Brann-lagskeeper Håkon Opdal og hans kjæreste Diouma Diakite ble foreldre til en velskapt gutt lørdag.

Hyggelige var imidlertid ikke noen av reaksjonene i det som var ment som en gratulasjonsprotokoll da ba.no publiserte nyheten tirsdag morgen.

Ifølge bt.no var en av de første reaksjonene som kom inn grov sjikane av både Opdal og hans mørkhudede kjæreste. Innleggene er nå slettet, men var av en så grov karakter at Bergens Tidende ikke ønsket å gå i detalj utover at Opdal ble beskyldt for å «forgifte rasen vår og ødelegge vårt blod». Innholdet bar preg av jødehets, rasistiske og nazistiske holdninger.   Les mer her 

 960x

 

 

 

Det slår meg når jeg leser disse artiklene at de har litt med hverandre å gjøre. Rasistiske, nazistiske gnomer som har hverken vett eller forstand til å forstå, ha toleranse og respekt for andre mennesker – skal kunne prege en hyggelig nyhet for en familie. Fordi det er en mørkhudet det er snakk om. Jeg begriper ikke at det fremdeles er mulig. At det kan aksepteres den slags oppførsel og holdninger, er for meg ubegripelig og bør slås hardt ned på. Flere bør gå i seg selv og spørre seg hvor moderne, hvor intelligent og hvor fornuftig det er å går rundt med slike holdninger i dagens samfunn.

 

gnom

 

 

 

(Dagbladet.no): Den forgylte gnomen som står i strak nazihilsen har blitt behørig etterforsket av Nürnberg-politiet, og nå har påtalemyndigheter i den tyske byen avgjort at kunstneren Ottmar Hörl kan få stille ut sin 40 cm høye høyreekstreme gnom.uttalt til sitt forsvar. Les mer her

I Tyskland kan man straffes med opptil tre års fengsel for bruk av nazistiske symboler, men kunstneren selv har hardnakket hevdet at skulpturen er en kritikk av Det tredje riket.

– Nazistene ville sannsynligvis henrettet meg dersom jeg fremstilte den ariske «superrasen» som gnomer, har kunstneren selv


Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Er du en rasistisk gnom ?

  1. doctor sier:

    Det gjelder visst å holde live i nazismen og dens symboler så lenge som mulig; det skal godt gjøres at dagens styresmakter finner et bedre ris å ha bak speilet: «Om dere ikke gjør som vi sier, kommer garantert en fæl fyr som Hitler og lager kvalm!»

  2. Undrende sier:

    Utrolig at det kan finnes mennesker som ennå tilber en dau tysker hvis eneste prestasjon besto i å sende 50 millioner mennesker i sine graver. Men dét beviser vel bare min teori om at det kun finnes to typer mennesker på jorden. Den første gruppen er de det er håp for, den andre gruppen er de som bare er til for å irritere den første.

    PS. Interessant med din nye blogg. Men hvordan skal man finne den blant tusenvis av andre!? Et lite hint, allernådigst?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s