Er det påregnelig at Krekar kommer til å få dødstraff i Irak ?

Mulla Krekar programmet idag er det rareste dokumentarprogrammet jeg har sett. Rene action-filmen med skjulte kameraer i en hage i Oslo. Sotete vinduer og Navy Seals som sniker rundt i overvåkningsutstyr og biler. Litt over the top kanskje, men veldig amerikansk. Men gutta fra har jo rett de. Kjemperett tror jeg. En garanti fra Irak kan man velge å ikke stole på, slik myndighetene i Norge gjør den dag idag. Og dermed la være å sende ham ut. Jeg er fullstendig uenig i at Krekar skal sendes ut uavhengig av om han blir torturert og drept eller ikke. Det går bare ikke og det sømmer seg ikke for noen stat i lengden.

Er vi derimot sikre – og her ligger 50% av svaret – så skal han på hodet ut med første fly. Den andre halvparten tror jeg skyldes unnfallenhet og manglende vilje og evne til å ta tak i saken.  Myndighetene har også et ansvar for landets befolkning, for deres sikkerhet og velvære. Pr idag prioriteres Krekars mulige dødsdom ved hjemsendelse,  fremfor norske borgeres sikkerhet. Høyesterett har ansett ham som en fare for landets sikkerhet.

Og slik må det faktisk prioriteres om man skal se på de harde faktaene. Man kan ikke sende en person i dødstraff, basert på noe Krekar muligens kommer til å gjøre i Norge. Slik virker det bare ikke.

Man kan spørre seg: Er det påregnelig at Krekar blir gitt dødsdommen eller på andre måter tatt livet av og torturert i Irak ?

Om svaret er ja, kan vi ikke sende ham ut. Så enkelt er det.

Er det påregnelig at Krekar kommer til å iverksette en terroraksjon i Norge ?

Om svaret er ja, har vi et ordentlig problem. Da henter PST ham iløpet av kort tid.  Er svaret derimot nei, blir han sittende i Norge til norske myndigheter stoler på garantiene til Irak.

Irakiske myndigheter har ikke stått til troende i en årrekke – men jeg tror vi nærmer oss det tidspunkt hvor myndighetene i Norge er nødt for å tro på garantiene som gis og sende ham til ut.

Min spådom: Iløpet av høsten sitter han i et irakisk fengsel og det kan hende det er så grusomt nok.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s