Liste over verdens beste bøker !

Verdensbiblioteket er en liste over hundre bøker som har blitt stemt frem av ledende forfattere som verdens viktigste og beste bøker gjennom tidene.

Dette har jeg faktisk lett etter i lang tid, og på Twitter står det plutselig at noen hadde lest nå 40 av disse 100 bøkene. Jeg tenker: Skal du først drive å lese, kan det være greit å få kommet seg gjennom disse såkalte 100 beste. Når jeg teller gjennom har jeg lest ca. 15 av disse. Go read !

De norske bokklubbene stod for kåringen i 2002 og blant dem som valgte ut bøkene var 100 forfattere fra 54 land. Blant disse finner vi Doris Lessing, John Irving, Salman Rushdie, John le Carré, Milan Kundera, Paul Auster, Ben Okri, Fay Weldon, og de tre norske forfatterne Kjartan Fløgstad, Jon Fosse og Jan Kjærstad.

Av alle forfatterne som fikk tilbud om å delta, var det bare to som ikke leverte sine lister. Isabel Allende kritiserte kåringen offentlig og ville ikke delta, og Bob Dylan svarte aldri på henvendelsen.

Den boken som fikk flest stemmer var Don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra. Juryen oppga ikke hvilke bøker som kom på de neste plassene. Fjodo  Dostojevskij var den forfatteren som fikk flest verker på listen med hele fire.

De hundre bøkene [rediger]

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Liste over verdens beste bøker !

  1. tantenita sier:

    Flott å få oversikt over en del av verdenslitteraturen, men flere av verkene er dramatikk og gjør seg bedre på film og på scenen enn i godstolen med lesebrillene på.

  2. trinegrung sier:

    Jeg har lest 42 av de….jobber med nedover og skal printe ut listen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s