Lære noe på en søndag ?

En flott mulighet til å lære noe om grunnstoffer. Kjedelig stoff, – jada, men så tar det bare noen minutter og du har lært noe for evigheten !

Bittesmå kjærlighetsdramaer mellom tiltrekkende grunnstoffer? Da stemmer kjemien. Andre stoffer avskyr hverandre, og noen har nok med seg selv, nemlig de fisefine edelgassene. Det hele krympes ned til atomenes svar på prestekrage-regla: Elektron-skall … skall ikke. Velkommen til et annerledes kjemi-laboratorium fra forskning.no.

Trykk her

Hete forbindelser

Når grunnstoffer blir glad i hverandre, kan det gå hett for seg. Da luftskipet Hindenburg eksploderte i 1937, var det hydrogen i ballongen og oksygen i lufta som tok fyr.

Og da romferga Challenger eksploderte nesten 50 år seinere, var det de samme to gassene fra drivstofftankene som druknet romskipet i et flammehav.

I dette kjemi-laboratoriet fra forskning.no får du forklart kreftene som virker mellom grunnstoffene, og hvorfor det går så hett for seg.

Du får også prøve å bygge opp grunnstoffer med protoner, og kan dytte grunnstoffene sammen inne i en reagenskolbe for å se hva som skjer. I kjemilaboratoriet til forskning.no kan du lage den store smellen uten å ta kvelden.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Enkel vitenskap og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s