Verdens største

Verdens største har interessert folk i århundrer. Her er noen severdigheter hvor alle er verdens største i sitt slag:

Verdens største Mynt

Mynten er 100 kilo tung og er laget i 99,99 prosent gull. Siden den ble produsert i 2007 har gullprisen steget og gjort den 7 millioner kroner mer verdt.  Ifølge Fausa laget det kanadiske myntverket mynten for å vise verden at de er best når det gjelder gull. Canada har stolte tradisjoner på dette området, og var i sin tid det store gullandet med gullrushet i Klondike som skrev seg inn i historiebøkene. Norske investorer har meldt sin interesse, ifølge Fausa, som opplyser at bare gullet i mynten er verdt mer enn 20 millioner kroner alene. Mynten har et pålydende på 1 million dollar.

gullmynt

 

Verdens største blekksprut;

(Dagbladet.no): De lokale fiskerne slet i to timer med å få den enorme blekkspruten over rekka, i farvannene sør for New Zealand. Eksperter kaller fangsten en sensasjon. Kolossblekkspruten er trolig den største som er fanget noensinne, og en av kun to komplette eksemplarer som er funnet. Les mer her

 

giantsquid3_1172156526

 

Verdens største svømmebasseng:

I San Alfonso del Mar finner du verdens største svømmebasseng, skriver danske Jyllands-posten.

Bassenget er 80 000 kvadratmeter stort og du kan ta 1000-metersmerket uten å måtte vende en eneste gang. Det er til sammen 250 millioner liter vann i bassenget som også innbyr til aktiviteter som seiling og padling.

basseng858_1191493379

 

Verdens største ost:

A CORUNA Her har du intet mindre enn verdens største ost. På en messe i Arzúa i Galicia ble gigantosten på ett tonn vist fram.

Den er 1,8 meter i diameter og det har gått med blant annet 8200 liter melk og 76 kilo salt til produksjonen. Det siste halvåret har den ligget og modnet ved et kooperativ i La Arzuana.

OST

Verdens største fungerende mobiltelefon;

Se over bildet – Sørg for at høyden er ca 13 fot, eller du kan ta en stol 😉 det faktisk fungerer, og du kan ringe gratis og sende gratis tekstmeldinger. De er i ferd med å sette Guinness World Record for verdens største mobiltelefon. 😀

samsung-and-cricket-worlds-largest-cell-phone

 

Verdens største seilyatch;

Den ekstreme seilyachten Mirabella V ble sjøsatt i 2003. Båten er 75,2 meter lang, tilsvarende 247 fot og 14,8 meter bred(48,5 fot) og er med disse målene regnet for å være verdens største seilbåt med én mast. De som lider av høydeskrekk begynner nok å skjelve i knærne bare ved å se videoen(under artikkelen) der en person står oppe i masten og kikker ned på de små seilbåtene nede på vannet. Masten på Mirabella V rager 88,5 meter, eller 292 fot, over vannflaten. Les mer her

bat_ya-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

»»»

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Verdens største

  1. GDS sier:

    Hey there, You’ve done an incredible job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they will be benefited from this site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s