Billig avlivning !

Sannsynligvis blir flere tusen fugl skadet av oljesølet etter «Full City»-havariet utenfor Langesund i Telemark. Viltnemnda i Bamble kommune er nå i gang med avliving av fugler som er sauset inn i olje. Det setter sinnene i kok hos miljøvernere og fugleentusiaster.

– Det er helt unødvendig å skyte oljeskadet fugl på dette tidspunktet. Vi har erfaring fra tidligere aksjoner med at vi kan rehabilitere fuglene med stort hell, sier Kjetil Aadne Solbakken, generalsekretær i Norsk Ornitologisk Forening (NOF)Les mer her

Skulle vi da rehabilitere, kanskje uføretrygde og til slutt gi alle disse en verdig begravelse ? Dette er fugler – ikke mennesker og hvordan skal man kunne forsvare å bruke penger på å rehabilitere tusenvis av fugler som ikke engang er utrydningstruet ?

oljeskadd fugl

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Billig avlivning !

 1. veganimal sier:

  Det er mange samfunnsproblemer en kunne løst og mange kroner en kunne spart hvis avliving hadde blitt mer brukt til problemløsning. Men det er bare veien til et mer egoistisk og barbarisk samfunn.

 2. Avliv fuglene som lider. Redd dem som kan reddes.Første gangen
  jeg er ening med Kurt Oddekalv.

  JILL

 3. Hilde-Gunn sier:

  For en gangs skyld er jeg enig med Oddekalv og Miljøvernforbundet. Det mest fornuftige her er å avlive fuglene. Alt annet er egentlig bare å beholde skylappene på. Fokuset må være å minimalisere ringvirkningene og å forebygge nye lignende miljøskader. Strengere krav til og kontroll av lasteskip er ett eksempel på tiltak som bør gjennomføres.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s