Kanskje kommer det en Schipperke ?

Helg med nye muligheter

En helg med gode venner, vin og god mat er over. Ei ukes jobbing før ny ferie. 5 dager uten nikotin, noen små drag av sigaretter, men ellers slutt på snus. Nye muligheter har åpnet seg. En sykkelens verden. En verden bestående av friluftsliv, kajakker og skog/mark – opplevelser ? Tja, ikke vet jeg. Jeg facineres av sykling, jeg trenger trim og jeg har sluttet å røyke. Derfor må bevegelse til. I langt større grad enn idag. Sunnhet, velvære og helse må prioriteres for menn i min alder. Tidlig død av hjerte- og karsykdommer er ikke til å spøke med.

Hvordan starter man ? Investere kr. 10.000,- i en sykkel med karbonramme, hydrauliske oljebremser og et sete formet som et torturinstrument ?  Investere i profesjonelle ski til vinteren, kajakk til høsten og bli støttemedlem i Akropolis Helsestudio ?

kajakk_miljo2

 

Sykling – Lese om ordentlige sykler – les her

Eller sykle en tur på familie-sykkelen – rundt nullen 2 ganger i uken ? 

Trening bør være relativt morsomt. Enkelt å få til. Uten å kreve unødvendig lang tid. Gi god motstand og opplevelser og aller helst være gratis. Hvordan får man til det ?

Everest sykkel

Jo, man benytter området rundt seg. På sykkel, gå en tur eller løp i skogen. Så enkelt og så vanskelig  !

Hund

I tillegg har vi tilbrakt helgen blandt mennesker som er opptatt av hunder. Og det er jo forsåvidt vi også. Det er mer et spørsmål om å ville ta det ansvaret og ikke minst arbeidet det er, – å ha en hund. Vi har forsåvidt bestemt oss for rasen – det blir en Schipperke.

Bilde 054

 

 

Temperament og væremåte til Schipperke

Rasen er en flott bruks- og familiehund. Schipperke er rask, smidig, livlig, robust og er nysgjerrig på alt omkring seg.

Bruksområde for Schipperke hunder

Hovedsaklig er Schipperke avlet som fårehund, men brukes i dag mye som selskapshund. Lærer familiens vaner fort, og er veldig glad i barn, spesielt hvis den blir vant med barn tidlig kan dette være en barnevennlig hund. Men husk at alle hunder hovedsaklig er rovdyr, og den kommer ikke med garantier.

schipperke_1

Dette er en rask hund med mye energi, og trenger en del mosjon, men noe mindre krevende ettersom den ikke er like stor som andre fårehunder.

Schipperke utseende

Dette er en liten hund som kan minne litt om en sort norsk elgehund for et utrent øye.

Schipperke historikk

Schipperke ble avlet i Belgia som fårehund. Den ble etterhvert en av Belgias nasjonalraser. Avl startet på 1500-tallet, og er omtalt i historiebøkene siden den gang.

Ordet på rasen kommer fra «scheperke» som direkte oversatt betyr «liten gjeter».

Schipperken har også hatt andre oppgaver enn bare å gjete får, den ble også brukt til å holde bestander av rotter nede i Belgiske byer og på gårder på 1600- og 1700 tallet.

Ønsker du å lese om Schipperken – les her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s