Mozart-stykker funnet, skrevet når han var 7 år ?

(Dagbladet.no): I dag ble to nylig oppdagede stykker av den klassiske komponisten Wolfgang Amadeus Mozart fremført offentlig for første gang, skriver nyhetsbyrået Reuters. Ifølge nyhetsbyrået har Mozart-eksperter kjent til stykkene lenge, men det er først nå at de med sikkerhet kan si at det er mesteren selv som har komponert dem.

 

mozart stykker

 

 

Sannsynligvis var ikke Mozart mer en sju-åtte år gammel da han komponerte de to stykkene. Det er fra før kjent at han begynte å spille piano allerede da han var tre år gammel.
– Dette var en ung komponist som løp av gårde for å vise hva han kunne. Stykkene inneholder flere tekniske feil og klumsete øyeblikk som en gammel hånd som Leopold sin aldri ville begått. Verken stilen i komposisjonen eller den raske håndskriften som er full av korreksjoner, stemmer overens med det Leopold vanligvis skrev, sier forskningsleder ved den internasjonale Mozart-stiftelsen, Ulrich Leisinger.

Wolfgang-amadeus-mozart_1 

 

» Eine kleine Nachtmusik» Allegro

 

Selv om Mozart bare var 35 år da han døde, rakk han å skrive over 600 musikkstykker, både symfonier, konserter, sonater, messer, suiter og operaer. Han var Europas mest berømte vidunderbarn, og fra han var 6 til han var 12 reiste han på konsert-turné rundt i Europa. 
Han begynte å komponere da han var 4, skrev den første symfonien da han var 9, og den første operaen da han var 11! Les mer her

Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s