Treningsdagbok – dag 1) Sykling 1,2 mil !

Min første treningstur på sykkel er unnagjort !

Og det er med en viss stolthet jeg kan konstatere at jeg overdrev atter en gang.  1,2 mil lettere kupert fra Meren til Sjåstad, ned til Baneveien og ut til Egge Skole. En knallhard bakke fra skolen og opp til Torstad, forbi Holmen Gartneri og hjem igjen på Vestsideveien.

img650x367

Vel, – jeg kunne neppe syklet særligere fortere. Oppover- bakker er greit, – det går bare mye seinere.  Det rareste er når du går av sykkelen. Beina har sin egen «ut – av – kroppen» opplevelse og vil gå på egenhånd. 45-50 minutter. Svett, andpusten og nesten melkesyre i beina. Men det gikk. Den nye hjelmen satt som et skudd. Beina, låra og leggene er tøyet ut. Tøyet fungerte. Neste gang blir det med sykkelhansker og setet litt høyere. Det er fantastisk mye bedre å sykle på asfalt enn grus, spesielt når rumpa ikke er vant til å sykle. Neste gang – kun på asfalt !

Det er rart med sykling, – man skal være godt klønete for å få trent på seg en skade. Man kan falle, bli påkjørt og mye rart. Men det er kun musklene som kjenner det,  når du trør. Ingen dårlige belastninger som du kan få ved jogging, fotball og lignende. Kjedelig ? Ikke egentlig – blir nok også mye mer morsomt når du kan konsentrere deg om naturen og veien, og ikke bare å overleve og å puste. Her er noen av stedene du kan se,  om sykler samme løypa som meg.

Fantastisk !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Treningsdagbok – dag 1) Sykling 1,2 mil !

  1. Tom sier:

    Flott treningsøkt! Håper du trives med treningen fremover, og får etablert en god treningsvane.

    Selv ved sykling er det nok en viss sannsynlighet for belastningsskader. Særlig om man overdriver i starten. Start rolig, og sørg for en kontrollert progresjon. Øk tidsforbruket/kilometerne med opp til 10% per uke.

    Lykke til! Det går nok helt fint. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s