Auda…Sauebonden i regjering ?

Tenke seg til at Høyre, Krf og Venstre skulle danne regjering du..? Med de store største partiene stående på utsiden fra sak til sak. Det blir suppe det ! Med Erna som statsminister, sauebonden som utenriksminister og Krf med ansvar for resten. Hjelpe oss  !

De rødgrønne regjeringspartiene må nå slåss drabelig for å beholde flertallet. På Aftenpostens politiske meningsmåling for august er det soleklart ikke-sosialistisk flertall. Sammenlagt har opposisjonen 89 mandater, mens regjeringspartiene bare har 80. Nøyaktig en måned før stortingsvalget ser den sittende flertallsregjeringen ut til å ryke. Det mener i hvert fall sentrale politikere på den ikke-sosialistiske siden.

–Ja, sjansen for regjeringsskifte er stor. Hvis det blir borgerlig flertall, og de tre partiene Høyre, KrF og Venstre er større enn Frp, mener jeg det er naturlig at disse danner regjering. I denne målingen er de tre større enn Frp, fastslår Venstre-leder Lars Sponheim.

Men bare så vidt. Kombinasjonen av Høyre, KrF og Venstre har 45 mandater mens Frp har 44.

Metodikken som – ifølge Sponheim – kan gi borgerlig trepartiregjering, er følgende: Det fremmes mistillitsforslag mot den rødgrønne regjeringen under trontaledebatten, dersom statsminister Jens Stoltenberg ikke har trukket seg. Les mer her

 

_F-Br_dtekst-endri_1086606a

Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s