Ingen mus, ingen mat !

Når religion fullstendig har overtatt for all sunn fornuft, skjer slike ting som dette ? Eller er det gamle tradisjoner som nå er satt ned på papiret og lovfestet ?  Det er rart synes jeg at et samfunn kan være så til de grader uinteressert i hva resten av verden mener. Jeg forstår rett og slett ikke kulturen. Hva som driver et slikt samfunn ? Det kan neppe være religion alene. Det som bør være et spørsmål, er om å fjerne loven egentlig endrer noe ? Kanskje det har vært slik i årtusener, og at det er først nå at noen reagerer. Men at det kan lovfestet, tyder på at det er store grunnleggende holdningsendringer som må til, for at dette skal kunne gjøres noe med.

Man kan si at det vil løse seg selv ? Nok protester og demostrasjoner, vil etterhvert gi så mye motstand – at samfunnet vil moderniseres over år. Det tror jeg også, men hvor mange skal dem hugge hodet av for å protestere ? Hvor mange skal i fengsel, fordi de ikke legger seg på ryggen, når det passer ektemannen ? Dette er jo helt skrudd tankegang, uavhengig av religion. Dette er slaveri satt i system.  Jeg begriper ikke hvor jeg i denne saken bør være tolerant og forståelsesfull for andre lands kulturer.

I tillegg til at det ble ulovlig for kvinner å nekte mannen sex, sa loven at kvinner ikke skal kunne forlate huset, søke jobb eller gå til legen uten å ha fått ektemannens tillatelse.
Familieloven skal gjelde for den sjiamuslimske befolkningen i landet, som utgjør omtrent 20 prosent av Afghanistans 33 millioner innbyggere.

Den originale versjonen av loven sa at kvinner skal ha sex med ektemennene hver fjerde dag som et minimum, og avviste henvisningen til voldtekt «fordi retten til å stå i mot frafaller ved ekteskap.»

Afghanske kvinner sto sammen med det internasjonale samfunnet, som reagerte straks med fordømmelse og krav om at loven måtte bli trukket tilbake. Les mer her

Også USAs president Barack Obama var raskt ute med å fordømme loven da den ble kjent internasjonalt.

– Jeg mener loven er forkastelig. Vi mener det er veldig viktig å respektere lokal kultur, men det er enkelte grunnleggende prinisipper som alle nasjoner må respektere. Respekt for kvinner og deres frihet og integritet er ett viktig prinsipp.

Loven gir fremdeles mannen lov til å nekte kona mat hvis hun nekter å tilfredsstile hans seksuelle krav. En kvinne trenger i loven ektemannens tillatelse til å jobbe og faren og bestefedrene har særlig fordel i foreldreretten.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s