Gullfugl funnet

Løs fugl søker fast bopel

Denne gullfasanen er kledd til fest, men nå får den vann og brød og lengter hjem. Hvem kan hjelpe?
Gullfasan_295266m

Vibeke Laland på Klepp stasjon fikk en underlig beskjed torsdag kveld. En mann som har hest oppstallet hos henne, hadde vært ute og trent med den, og oppdaget et fjærkre som skilte seg vesentlig fra egnens kråker og spurver.

Sammen med en nabo styrtet Vibeke ut på jordet hvor den festfjærkledde fuglen satt. Duoen var bevæpnet med håv, men fuglen hoppet og spratt mer enn den fløy, og lot seg både ta igjen og ta til fange. Nå sitter den i et lyst og varmt rom hvor Vibeke oppbevarer hesteutstyr, og er blitt servert vann og brød, men så er den da også på sett og vis fengslet. Les mer her.

– Fuglen sitter og klukker, og det er gret nok, men verre er det at den skiter på seletøyet og salene mine, sier Vibeke, bofast mellom Kleppekrossen og Tu.

Hun er altså hesteeier, og slett ikke innstilt på å bli permanent matmor for en brysom fasan. Altså håper damen at eieren melder seg snarest. Skjer det ikke innen mandag, kommer hun til å gi fasanen til noen hun vet om som holder fugler.

Gullfasanen er såvidt hun vet en verdifull skapning som selges for en del tusenlapper. Arten kommer opprinnelig fra Kina, og sportsfiskere setter stor pris på den, siden de fargesterke nakkefjærene brukes til å lage fluer av. Fluene lokker ikke flyvefisk, men laks og annen edelfisk som setter pris på insekter.

Gullfasanen serveres brød og vann, og denne dietten avstedkommer sur nedbør i stallrommet. Denne arten trives nemlig best litt oppe i høyden, og fasanen har hittil skydd gulvet.

Dette er neppe en historie om den heroiske vesle gullfasanen som reiste på jakt etter sin lille forsvunne bror over hele verden, over alpene og store hav i en evig søken. Dette er nok heller en lite, men dyr, burfugl – muligens ulovlig importert fra Sverige til et lite bur på Jæren, – og som har rømt hjemmefra. Men vi ønsker den jo lykke til videre i jakten på – … det som slike fugler pleier å jakte på !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s