Vi skal ikke skape tapere av våre barn !

Må være lov å være god Nils Arne Eggen etterlyser en holdningsendring og er tydelig på at det må være lov å være god også som ung. – Vi må akseptere at noen er bedre enn andre og rive ned pedagogiske villfarelser. Noen hevder at det er feil å bli flink som ung, at det skaper tapere.

 Tøv!

Vi var opplært til å ha noen å strekke oss etter. Jeg kan ikke skjønne hvorfor SFO kun skal oppbevare barn. Send barna på fotballbanen klokka halv tre, sier han. Tove Paule poengterer at mange idrettsanlegg står tomme fra skoleslutt og frem til idrettslagene har sine økter på kveldstid. Hun mener SFO kan benytte disse etter skoletid. Les mer her

I dagens valgkamp snakkes det om å karaktergi barn fra 5.klasse. Og advarslene mot dette er også at det skapes tapere. At noen ikke er like flinke som andre. Og slik er det alltid. Det er alltid noen som er bedre. Dette er jeg enig i Nils Arne Eggen i. Også tenker jeg også følgende: Om vi ikke lar barne våre få vite at noen er flinkere enn andre – og lar dem leve i villfarelsen at dem er like gode som andre – på skolen, i fotballen, på trening, i svømming – hvordan kan dette hjelpe barna våre ?

Vil vi unngå i det lange løp å skape tapere, fordi vi skyver på å fortelle dem – la dem oppleve – at det faktisk alltid er noen som er bedre ? Jeg tror faktisk ikke det. Dog er det forskjell på å barbere og skjære av seg hele hodet. Hensikten er motivasjon. Er ønsket om å bli bedre i alt man driver med faktisk tilstede ? Man må spørre seg om hvordan man kan motivere barna til å trene, øve og praktisere  – for å bli flinkere i det man ønsker å drive med. Er man ikke flink nok, må man faktisk øve.

Artikkelen som omhandler Nils Arne Eggen, tar for seg at vi bør ha kommunale fotball-trenere. Gjennom foreldre og frivillige. Som får betalt for å bruke av tiden sin, for å ta seg av aktive trening. I fotball, skøyter, svømming – ja, mestringsidretter. Dette er en god idè !

Jeg skjønner heller ikke motstanden på dette. Hvordan skaper vi tapere ved å la barna oppleve at noen er flinkere ? Tapere skaper vi ved å la barna få oppleve at de ikke er verdt noe. At de ikke er flinke i noe ! Og at de ikke gis mulighet til å mestre i sammen med sine venner. Alle barn kan og bør strengt tatt få den muligheten. Og den får de kun om de får muligheten til å prøve. Ved å ikke la dem prøve, – for å skåne dem – lar vi dem ikke få mulighet til å mestre.

Ja, vi kan spille fotball uten at det konkurreres. Men jeg tror ikke barna er så dumme, – nesten uansett alder – at de ikke skjønner at noen er flinkere. Hensikten er få faktisk å fremelske de som mestrer best. For at vi andre skal bli bedre. For at vi skal få et ønske om å bli bedre. Det kan hende vi ikke ønsker dette, om det ikke spiller noen rolle å være best.

Jeg tror det spiller noen rolle at noen er best, og at de er synlige. For alle.

16x9_Nils_Arne_Eggen_76928d

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s