Slutt å mobbe Erna !

Ringdal gir i disse dager ut boka «Kunsten å overbevise», og i Dagbladets Magasinet på lørdag uttalte han at «Erna Solberg er så overvektig at mange ikke hører hva hun sier. Man tenker isteden: Kan hun ha kontroll når hun er så tjukk? Vekta skader troverdigheten, og det kan hun tape stemmer på».

ringdal

—Jeg mener det er farlig å snakke som han gjør. Når han mener at mage er lik manglende kontroll, så bekrefter han bare fordommene som er der ute, i stedet for å ta et oppgjør med dem. Noe bør man rett og slett holde kjeft om. Slutt å mobbe Erna for vekta, ber SV-politiker Inga Marte Thorkildsen. Les mer her
Kjell Terje Ringdal`s idiotiske utspill gir ham sikkert tilstrekkelig oppmerksomhet og ekstra butikk som pr-ekspert. Han blir sikkert sett på som både uredd og tøff, når han uttaler det han mener så åpenhjertig som han gjør. Jeg er kjempe-enig med Inga Marte Thorkildsen i SV på dette punktet. Dette hjelper ikke noe. Overhodet ikke !

Det bare understreker og forsterker problemer som allerede finnes, er ikke det minste oppbyggende eller konstruktivt og er etter min oppfatning kun forkastelig. Mener man at slikt betyr noe, bør man tenke gjennom at slike meninger gjør det vondt verre for mange.

Mange har komplekser, mange vegrer seg for å fremstå slik de vil – nettopp fordi samfunnet er så opptatt av utseende og det ytre. For en politiker bør det iallefall ikke bety noe. Og voksne mennesker bør være sin rolle og sine meninger bevisst. Å la være å uttale slike dumheter. Det er også andre aspekter som må sees på. Nemlig det å mene noe som temaer som man vet undergraver !

Hvordan kan man kommunisere – og det er det en såkalt pr-ekspert skal vite noe om – og ikke minst hvorfor – slike meninger, – som man på forhånd vet ikke gjør noen noe godt ?

Dette er ikke vanskelig. Spesielt ikke om man tenker gjennom hvordan budskapet i verst tenkelig tilfelle, kan bli tolket ? Er dette en bistand til Erna Solberg ? Er det en måte å oppnå oppmerksomhet på ? Er det en måte å tjene penger på ? Eller er en det direkte misforstått, lite gjennomtenkt og direkte barnslig måte å kommunisere på ? Jeg tror det er en underutviklet blanding av alle disse. Eller plumpt som man kan kalle det om man er litt fin på det !

ringdal

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Slutt å mobbe Erna !

 1. Mona Ø. Johansen sier:

  Hei.

  Skulle ønske de som kritiserer Erna for vekta hadde hatt disse problemene på kroppen selv..

  Det er mange grunner til at man er overvektige, og mange tror at folk som er overvektige spiser for mye.. Men det gjør de faktisk ikke. Stress, for lite trening, og det å ikke ha faste måltider (for faktisk så spiser mange av de som er overvektige ikke ofte nok), er mye av årsakene til at man blir overvektig. Pluss at man kan ha sykdommer som gjør det vanskelig å holde vekta, sånn som stoffskifteproblemer osv.. Kortisonbehandling er også en årsak til at vekta kan stige ganske raskt..

  Synes det er ille at man til de grader skal gå på hvordan du ser ut når man er politiker. Hvor mange menn har blitt kritisert for at de er feite?

  Kvinner skal være perfekte på alle områder, men det er vi faktisk ikke.. Godt å se at det er noen som virkelig er såkalt «normale» og er seg selv..

  For å komme tilbake til Erna. Hun, som jeg, vet selv at vi har slitt med overvekt.. Ingen som trenger å komme og fortelle oss det.. Er det noen som vet det, er det oss selv..

  Men samtidig så gjør man noe med det, når man er klar for det. I dag får man faktisk hjelp. Har selv greid å gå ned over 30 kg, og har fremdeles ikke gått opp igjen dette. Litt har jeg gått opp igjen, for det er hardt å greie å holde vekta.

  Jeg synes det er så fint at Erna nå har tatt tak i dette og tydeligvis endret livsstil. For det er det som skal til. Slanking er bare for en periode. Å gå ned i vekt, og holde seg der må en livstilsendring til og det er hardt.. Men det går..

  For å nevne politikere og vekt, så ble jeg nok litt provosert da en viss helseminister sa at folk måtte opp av stolen, ut i skogen og opp i trærne for å bedre helsa.. Og så så hu ut som en smultbutt selv.. Der skal man trå veldig varsomt..

  En helseminister må være en person som faktisk greier å ta vare på sin egen helse,, uansett om det er mann eller dame.. og ihvertfall får en være meget varsom med hva en sier om overvektige når man selv ikke er såkalt normalvektig..

  Til slutt vil jeg si til han Ringdal.. Du fikk hva du ville: blest om boka di.. men jeg kjøper den ikke, for du fremsto som en toalt dust på Tabloid. Og du kaller deg kommunikasjonsrådgiver… stakkars dem som får råd av deg..

  Politikere skal først og fremst stå for sin politikk.. så enkelt er det.. Og det er mange store politikere som ikke har vært direkte slanke,, og de har virkelig fått frem budskapet sitt..

  Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s