Hvordan ser verden ut om 1000 år ?

Om man tenker på det, er 1000 år ikke særlig langt fram. For 1000 år siden(riktignok 900år) skjedde slaget ved Hafsfjord hvor Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. For å få et inntrykk av hvordan verden kan se ut om 1000 år, har jeg tro på å se på hvordan utviklingen av verden har foregått de siste 1000. Det skjedde mye  før den tid også, men ikke med den samme hastigheten.

I denne artikkelen bør du besøkene linkene. Er du historisk interessert, er dette blandt de beste lenkene som er laget på nett. Her er nr. 1 . Om du virkelig er interessert i tidslinjer, som beskriver både mennesker og hendelser på en enkel måte, bør du også sjekke ut http://www.hyperhistory.com.

Her er kort oversikt fra år 1000 – år 1500.

civil5

 

Her er en oversikt fra år 1500 til år 2000:

civil6

 

Verdenshistorien er egentlig for stor til å beskrives slik som dette, men vi beveger oss fra Vikingtiden til Middelalderen og helt opp til 2009. På den tiden utvikler vi oss så kraftig, at det kan være vanskelig å se at vi skal utvikle oss like mye de neste 1000 årene. Vil vi være som på Viking-nivå sammenlignet med hvordan menneskene har utviklet seg om 1000 år ? Jeg tviler egentlig på det. For min del er jeg slett ikke sikker det er mennesker på jorden om 1000 år. Vi kan utmerket godt slette oss selv ut. Vi er på god vei, og mye skjer iløpet av etpar hundre år alene.

Allikevel har jeg tro på at vi kan få følgende om 1000 år :

– Vitenskapen har løst matvarekrisen, ingen sulter lenger.

– Vi har et problem med stråling, solen er for varm og vannmangelen gjør at jorden kun dyrkes på spesielle steder i verden

– Vi har et 2-delt verdensamfunn, hvor Europa/Asia og Afrika hører sammen som en stat, det samme gjør Sør- og Nord-Amerika.

– Det er slutt på all krig, dette er løst ved at alle våpen er ødelagt, med unntak av det Verdens-Politiet har. Oppstår uenighet sendes verdenspolitiet inn for å løse konflikten.

– Det er slutt på kriminalitet. Alle får innplassert microchips ved fødselen, programmert slik at det skjer en automatisk avstraffelse når man gjør noe kriminelt

– Klimautslippene er stoppet, klimaet er allerede for ødelagt til å kunne repareres.

– De største sykdommene er kurert, vi lever til vi er ca. 120 år gamle. Vi har løst alderdomproblematikken.

– Vi bor i kolonier, ikke i hus med hver sin familie. Alle arbeider for kolonien. De store multinasjonale selskapene er tildelt statene. Hver koloni er en egen økonomi

– Religioner finnes ikke lenger.

– Vi har kunnet lande på 8 planeter, uten å finne hverken vann eller sivilisasjon.

– Isene på polene er på samme nivå som idag, av verdens dyrearter  har vi fått en reduksjon på 50%

– Det finnes ikke lengre millionærer eller milliardærer, ingen tjener penger på eget initativ lenger

– Vi bruker kun kjernekraft, vind og bølgekraft. All annen kraftproduksjon- og bruk er forbudt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hvordan ser verden ut om 1000 år ?

  1. Johan Nagel sier:

    Når det gjelder sult, krig, kriminalitet og religion tror jeg du er for optimistisk (- eller pessimistisk). Med jevne mellomrom oppstår det ulykker, og med jevne mellomrom utvikler noen av kollektivene du skisserer seg i separatistisk retning – f. eks. til sektssamfunn av et eller annet slag.

    Når det gjelder religion kan man godt si at et alternativt tenkesystem også vil trenge en omfattende mytologi som går langt inn i det irrasjonelle (for de fleste mennesker).

    Stagnasjonen av utvikling av datamaskiner de siste 5 årene tyder også på at teknologien vil ha perioder med stillstand, kanskje tilbakegang. I stadig større grad vil man ha teknologi fra forrige generasjon som man ikke lenger har nok personell som er kvalifisert til å forstå. Det blir følgelig mer teknologisk nostalgi – a la middelalderens syn på antikken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s