Hvorfor skal drapsdømte ha permisjon ?

(VG Nett) Drapsdømte Terje Wiik (61) har flere ganger lovet at han skal melde seg. Nå er politiet i ferd med å miste troen.

Wiik skulle vende tilbake etter tre dagers permisjon forrige fredag. For øyeblikket vet ingen hvor han oppholder seg.

– Vi har ikke hatt noen dialog med ham i det siste. Den siste kontakten mellom ham og fengselet var onsdag kveld, opplyser politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett. Les mer her
Terje Wiik soner en dom på 21 års fengsel for langsomt å ha drept eks-kjæresten Inger Lise Bakken med skrekkstoffet thallium. Giften bestilte han som ingeniør ved Statoils forskningssenter i Trondheim.

– Hans klage til menneskerettighetsdomstolen baserer seg blant annet på at han ble forhåndsdømt gjennom aggressive medieoppslag, og derfor ikke fikk en rettferdig rettssak i Norge, forteller Elden.

Ingeniøren understreket i flere politiavhør at han ga eks-kjæresten gift utelukkende for at hun skulle miste håret og bli mindre attraktiv for andre menn – ikke for å dø. Inger Lise Bakken døde likevel etter å ha vært syk med voldsomme smerter og håravfall i mer enn et halvt år.

Terje Wiik skal også ergre seg over medieomtalen etter at han aldri vendte tilbake fra permisjonen i forrige uke.

Denne saken er underlig. Terje Wiik  er dømt til 21 års fengsel for å ha myrdet sin eks-kjæresten sin. Så får han permisjon. Med nok midler i lommen og mulighet til å komme ut av landet – med FLY ? – reiser han avgårde. Uten av vi stopper ham ved grensen. Uten at vi har noen mulighet for å vite hvor han er. Uten at vi i det hele tatt vet om han kommer tilbake ?

Hva i all verden er dette for noe tull ? Hvorfor har han pass ? Det må han vel ha for å komme gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen ? Hvorfor står det ikke på skjermen på Gardermoen at dette er en drapsdømt fange som forsøker å rømme ?  Noen ganger lurer jeg på hvorfor det i det hele tatt gis permisjoner. Iallefall permisjoner uten sikring og garanti for at fangen oppfører seg ordentlig, kommer tilbake og er under oppsyn.

Hva om Terje Wiik hadde drept igjen ? Men han var på permisjon. Sannsynligheten vil ekspertene si er minimale. Men hvorfor skal han få muligheten til å drepe igjen ? Hvorfor skal han få mulighet til frihet, – om enn i korte perioder ?

Dette er helt meningsløst og det bør være mulig å gjøre dette annerledes:

1. Om fanger skal ha permisjon, bør det skje fra fredag ettermiddag til søndag kveld. Da bør permisjonen skje om venner av den dømte, og med klare begrensninger og avtaler om hva fangen kan gjøre og ikke gjøre. Permisjonen bør skje under overvåkning av politiet, med overvåknings- fotlenke rundt beinet.

2. Fangen bør ikke under noen omstendighet tillates å forlate landet, eller det området permisjonen skal foregå i.

3. Fangen bør ikke utstyres med med mer en begrensede midler, og da kun etter forhåndsavtale.

4. Ved brudd på disse betingelsene bør fremtidige permisjoner ikke tillates.

 

Les også:

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hvorfor skal drapsdømte ha permisjon ?

  1. Jim Leirvik sier:

    At drapsdømte skal ha permisjon (for ikke å snakke om dagpenger) er egentlig helt bak mål. Når de nå først har det så er det riktig at det må gjøres innskjerpinger. Hva med at eneste legitimasjon han får er et dokument som klart viser at han/hun er på permisjon fra x fengsel fra og til dato, og ikke har tillatelse til å oppholde seg utenfor det og det området i Norge.

    Men som sagt, synes det er helt bak mål at drapsmenn, voldtektsmenn osv får lov til å ta seg permisjon i helgene og gå rundt i byen blant oss andre, normale folk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s