Livsfarlig Pus

Nå blir det båndtvang på katter. 500.000 katter spiser 5000.000 fugler pr. år. Visstnok. Så tenker noen: Hva med mus, rotter og andre skadedyr som katten tar ? Les mer her.

Leder i Norsk Zoologisk Forening er bekymret for at jaktdyret kan ta livet av truede dyrearter. Dyrevennene vil svarteliste kattene:

– Katt er nok like vanskelig å få på svartelisten som det er vanskelig å få ulv forvaltet utfra at den står på rødlisten. Dette er konfliktfylte saker der politikere og myndigheter dessverre ikke tør å ta nødvendige grep for å håndtere korrekt. Dersom de hadde gjort alvor av sitt uttalte mål om å lytte til forskerne og ha kunnskapsbasert forvaltning av norsk natur, ville katt allerede stått på svartelisten, sier leder Erik Brenna til VG Nett. Les mer her.

Ny katt, stjerna 001

Lo godt av denne nyheten. Norsk Zoologisk forening må vel være det nærmeste nerdeforening i Norge jeg vet om. Kanskje Sjakk-gjengen og VM i Hekling er mer spesielle, men det er jaggu ikke langt unna. Hva blir det neste tenker jeg. Kanskje vi skal sy klær til elgen, sånn i tilfelle den fryser når vinteren kommer ? Eller kanskje vi skal slutte å selge fluesmekkere, sånn for flua`s del ?

Jeg tror nok løsningen blir en liten bjelle som idag selges på alle dyrebutikker, som søte små katter skal ha rundt halsen for at vi skal finne den igjen. Med den på, fanger den garantert hverken fugl eller fisk !  Nå buldrer det i store foreninger som Norsk Huskattforening, og det strides om dette er dyreplageri og i strid med dyrevernloven. Noen ønsker å sørge for at salamanderen har det bra, men noen friskuser av bloggere foreslår vi faktisk starter å servere katt på resturant. Som mat altså. Ler meg ihjel av hele fjolleriet 🙂

Tenk deg pus med bearnease saus og kokte grønnsaker – himmelsk !

I tillegg er det nå bevist. Katten maler på en helt spesiell og inntrengende måte når den synes det er på tide å få mat i skålen.
– De lager disse lydene fordi det gir dem det de vil ha, og siden fortsetter de å gjøre det med stor suksess, sier zoologen Karen McComb ved University of Sussex. Les mer her

Jorda mister stadig flere pattedyr. Halvparten av artene er i tilbakegang, og mer enn en tredel må regnes som utryddingstruede, mener eksperter fra Verdens naturvernunion IUCN. Les mer her. Og nå har dem bevist at det faktisk er katten som truer flere av disse. De som har mest problemer med pus, er disse:

delfin

isbjørn

ugle

neshorn

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Livsfarlig Pus

  1. Rino sier:

    Kjenner en familie på landet som skaffet katt av flere grunner; en var definitivt å holde huset musefritt. Det slo ikke helt til. Katten klarte å fange mus, flink sånn. Brakte byttet hjem og brisket seg stolt med musa i kjeften før leken skulle begynne. Men ikke sjeldent mistet katten kontrollen på mange av musene etter at de var vist fram for resten av husholdningen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s