Troen på det gode i mennesket

– Tror på det gode i mennesket

Sønbø Kristiansen og Fugelli er professorer i henholdsvis samfunnsmedisin og sosialmedisin, noe som betyr at de to har omtrent samme faglige bakgrunn. Fugelli mener at Sønbø Kristiansens uttalelser svekker fagets troverdighet.

– Jeg tror på det gode i mennesket. Mennesket vil jobbe av plikt og anstendighet og også fordi arbeid gir helse og verdighet. Det er en god følelse å være et selvberget menneske og være del av et fellesskap, sier Fugelli, som samtidig er sterkt skeptisk til det han kaller myndighetenes kontrollregime overfor syke og uføre.

Høyere krav

Mens Sønbø Kristiansen påpeker at sykefraværet burde minske både fordi vi i Norge har fått kortere arbeidstid, bedre arbeidsmiljø og en generell økning i helse og levestandard, peker Fugelli på at vi lever i et samfunn med stadig høyere krav til den enkelte.

– Her snakker vi om en tidsånd og mentalitet som ikke bare har å gjøre med arbeidslivet. Vi har et samfunn der vi legger målene, kravene og forventningene så langt borte at vi aldri når dem, og så blir vi trøtte og slitne underveis.

– Det dreier seg om både arbeidsliv, samliv, barneoppdragelse, utseende og livsstil. Hvis ikke vi klarer å innfri, faller vi ned til de elendige, sier Fugelli. Les mer fra Aftenposten her

Jeg er alltid enig med Fugelli. Også denne gangen. Dette er et viktig tema, og viktig at vi ikke tar feil. Dårlig arbeidsmoral i Norge, tror jeg ikke på !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Troen på det gode i mennesket

  1. dusselull sier:

    Enig. Min erfaring er at folk flest stort sett klager over jobben, lønna og arbeidstiden. Men kanskje vi som nordmenn bare er bortskjemt? Det er skremmende at jeg har møtt fler polakker (som såklart er litt bakfulle) med høyere arbeidsmoral. Og de har som regel kjipere arbeid i dette landet..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s