Super-influensa på vei ?

En internasjonal forskergruppe advarer nå mot utfallet dersom svineinfluensaen og sesonginfluensaen når toppen  samtidig. De frykter utviklingen av et nytt og mer alvorlig virus.

Det er i siste utgave av Science at forskningsgruppen, som har base i Nederland, presenterer et scenario hvor mennesker som blir smittet av begge varianter samtidig, utvikler nye virus.

— Hvis virusene tar opp genetiske egenskaper fra hverandre kan det øke hissigheten. Det er en mulig risiko hvis vi får et samtidig utbrudd, sier smittevernoverlege Per Bjark ved Sykehuset i Vestfold til Tønsbergs Blad. Les mer her

Svineinfluensavaksinen blir tilgjengelig for folk flest denne måneden. Og den eneste måten å forhindre en eventuell mutasjon av sesonginfluensaen og svineinfluensaen, – skal visstnok være å ta vaksinen. Da begynner jeg å lure. Er vaksinen trygg nok ? Eller er spekulasjonene i ferd med å risikere en storstilt aversjon mot å ta vaksinen ? Hva skjer da ? Om vissheten fremdeles ikke er tilstede om at vaksinen er trygg, kan vi risikere at flere ikke tar den. Og dermed risikere at også de som har tatt den, ikke får den hjelpen de skal ha når en eventuell mutasjon slår til. Eller er det hele en gigantisk overdrivelse ?

Nå synes jeg det hele begynner å bli nesten uforståelig. Ikke har vi sett stort til svineinfluensaen, og den har iallefall ikke slått til slik vi kunne få forståelse av i media.  Vil den noengang komme, eller er det hele en vitenskapelig misforståelse, en gigantisk bløff fra legemiddelindustrien eller en influensa vi ikke har noen som helst forutsetning for å forutsi ?.

Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s