Gigantiske fotavtrykk etter ukjent dino ?

Ifølge den norske fossileksperten og paleontologen Jørn Hurum ved Naturhistorisk museum i Oslo er dinosaurspor av denne typen relativt vanlige. – Men disse sporene er veldig store. Dinosaur-fotspor er de vanligste fossilene i verden og det er hundretusener av dem på verdensbasis, sier Hurum til VG Nett. I likhet med Hurum er franske forskere imponert over størrelsen på fotavtrykkene. – Vi ble veldig overrasket over størrelsen på det første sporet – så oppdaget vi flere avtrykk, og det viste seg at det var en hel sti av interessante dinosaurspor, sier Marcaud. Les mer her

dinosaur avtrykk

Tenke seg til en 25 meter lang, 12 meter høy og med en en vekt på 40 tonn kommer traskende over plenen hjemme hos meg. Jeg har jo nesten målt litt i hodet mitt. Elefanter blir peanøtter i forhold. Hadde ikke fått den inn på låven, kanskje i en hangar. Den hadde sunket ned i plenen og den kunne puttet hodet sitt opp i pipa på huset med største letthet.

450px-Naturkundemuseum_Brachiosaurus_brancai

200 MILLIONER år ! Her snakker vi altså om en skapning som det er forunderlig at vi vet så mye om. Kanskje vi tror vi vet mer enn vi faktisk gjør, ingen kan motsi palentologene i dette. Men spennede er det lell.  Den blå dinosauren under er det det er snakk om i dette tilfellet. Det viser forsåvidt hvor stor de største kunne bli – jfr. den røde.

Longest_dinosaurs1

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s