Sjakk-geni fra Norge

Det Magnus holder på med er som en nigerianer skulle vinne VM på ski. Les mer her

Nå ser en hel sjakkinteressert verden på Magnus Carlsen fra Bærum i Norge som hans etterfølger. Carlsen leder Nanjing Pearl Spring i Kina overlegent, og før de to siste partiene torsdag og fredag, er den norske 18-åringen favoritt til å vinne turneriingen og i underkant av en million kroner (prispenger og startpenger). Godt hjulpet av sin nye trener Kasparov.

Bare flyktig har jeg fulgt med på sjakk siden ungdomskolen. Dette er nerde-idrett, og det er ubegripelig at en nordmann kan bli så god. Dette må man bøye seg i støvet for, uavhengig av om man skjønner sjakk eller ikke.

Magnus Carlsen

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sjakk-geni fra Norge

 1. Glenn sier:

  Sjakk som drives på topp-nivå er nerde-idrett fordi det er en mental aktivitet som tar så mye tid at det blir lite tid til sosiale aktiviteter med venner. Det betyr ikke at alle som spiller sjakk er sjakk-nerder.

  Dessuten så er det på tide at ordet nerd blir mer positivt ladet. Hvor hadde verden vært uten nerdene? Et sted mellom steinalder og middelalder?

 2. Platonix sier:

  Hvor har du det fra at sjakk er nerde-idrett?

  For det første er ikke sjakk idrett, det er sport, og det er sport fordi det kjempes om poeng. For det andre, hva får deg til å tro at det er nerdete å spille sjakk? Mener du det samme om folk som leser bøker? At mental aktivitet er nerdete?

  Det er temmelig mange tullinger der ute som har en del fikse forestillinger og ideer om ting de enten ikke skjønner eller anerkjenner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s