Treningsdagbok 21.oktober 2009

Etter uker med mye frem og tilbake, småsykling og korte turer for å holde formen vedlike, står nå sykkelrullen i huset. En forferdelig mas med skifte fra knastedekk til slicksdekk, forbruk av minst 4 slanger som sprakk under forsøket på pålegging av nytt dekk, endte med bistand fra fruen i huset og vips, – så var dekket på. Det ruller flott, bråker lite og har god motstand og variasjonsmuligheter.

Idag ble det unnagjort 15.600 meter på 38 minutter. Dette blir nesten 25 kilometer i timen med behagelig motstand. Puls på max 73% av max. PS. Det er absolutt vits å bruke sykkelbukse fordi om du sykler innendørs !

Planen fremover er å sykle 5 økter ukentlig med 2 økter a 1 time m/innlagte intervaller(mål: 2,5 mil) og 3 økter a  1,5 times for utholdenhet(mål: 3 mil). Totalt sett skal dette bli 14 mil pr. uke. Vi får se om dette er vel optimistisk. Uavhengig av dette, vil utesykling nå være avhengig av ny bakfelg, for å kunne slippe å skifte dekk igjen. Noe sporadisk utesykling må til når været tillater det. Det er mye morsommere å sykle ut, og variasjonene er større. Men innesykling sparer tid, og det kan ikke sammenlignes med Ergometersykkel eller Spinning.

tacx Satori

I tillegg til selve rullen – som heter Tacx Satori, trengs Tacx rulledekk. Om du har aldri så lite knaster, bråker det som et helsike. Dessuten får man bedre grep og dermed effekt med rulledekk. Et tips er å bestille dette gjennom anerkjente sykkelbutikker, ikke bruke G-sport, Intersport mv – de har ikke peiling. Skal du bestille, trenger du ikke bestille ekstra forhjulsstøtte. Det følger med i pakken, men står ikke oppført.

Tacx rulledekk

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Treningsdagbok 21.oktober 2009

 1. Mr.T sier:

  Hei du raske gutt her e et nytt treningstips 🙂

  Du e nå blitt så sprege at eg syns du burde dra t men litt hardtrening.
  Intervalltrening auge slagvolumet på hjerta og auge O2 opptaget men du må kun ha ei så strie økt i ugå resten onna 75%.
  Bakkeintervaller e også effektivt med joggesko… Her e oppskriftå: Finn ein bakke du bruge ca 2,5 min på å komma opp og ca 3 min på jogga roligt ner igjen (F eks Kjerreveien så komme opp v/far t Jens). Denne ska du jogga/gå fort opp 6 ganger alt du klare men du ska ikkje bruga lengre tid på det sista draget enn på det fysta. 20 min oppvarming på max 75% og 10 min nerkjøring. Hvis du bler litt kvalmen når du tar deg opp bakken e pulsen øve 90% og d e passeligt. Husk, smerte er gøy.

  Neste tips;Elghufs og skigang, begge deler festlige barmarks trening 🙂

  Hilsen Din usettvanlig gode venn fra vestlandet som ligge i hardtrening t halv marathon 7 november…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s