Juleakevitt og svineinfluensa

Diskusjoner pågår i de mange hjem om dagen. Skal eller skal ikke. Ta vaksine. Hvorfor man spør seg om det, er kanskje ikke et godt tegn. Før tok man jo vaksinen sin. Eller ble tvunget riktignok – gjennom skole og barneleger. Tok vi skade av det ? Kanskje vi gjorde, ikke godt å si hvordan vi ville vært om vi ikke tok den.

Flere diskusjoner pågår på arbeidsplasser og i foreninger om dagen. Om det er mer skadelig å få svineinfluensa blandet med kvikksølv og annet møkk, enn å risikere å dø av den virkelige svineinfluensaen. Og i verste fall faktisk stå det over, og være bedre forberedt til en eventuell Svineinfluensa Del 2, som garantert kommer iløpet av neste sommer.

Hvorfor kommer de i det hele tatt. Hvordan kan det ha seg at vi ikke klarer å få bukt med dette som så mye annet ? Kanskje vi faktisk gjør det og det hele er iscenesatt fra myndighetene eller industrien som lager vaksiner, ansiktsmasker, nesespray eller hodepinetabletter ? Jeg tviler egentlig på det. Det dreier seg neppe om konspirasjonsteorier. Mer handler det om vårt immunforsvar, vår livstil, vårt samfunn og de forskjeller som finnes i samfunnet. Viruser har eksistert siden det første liv ble dannet på jorden. Nå har de levd noen milliarder av år, og det blir flinkere de også. De lærer. Og de formerer seg. Og de blir sterkere, tøffere og sintere.

Såvidt meg bekjent sliter vi med følgende dilemma:

1. Vi kan velge å ta vaksinen med følgende risiko:

– Vi vet ikke bivirkningene på lang sikt. Vi vet på kort sikt, for det står på pakken(hodepine, kvalme m.m)

2. Vi kan velge å ikke ta vaksinen med følgende risiko:

– Vi kan faktisk dø av svineinfluensa

Vi får også endel fordeler med disse to valgene:

1. Om vi tar vaksinen, oppnår vi følgende:

– Vi minsker faren for faktisk å dø, øker immunforsvaret

2. Om vi ikke tar vaksinen, oppnår vi følgende:

– Vi får et langt sterkere immunforsvar og er mer klar til neste influensa som måtte komme.

Så hva gjør ?

Neimen om jeg vet. Jeg er rimelig sikker på at vaksinen bør gis til de risikogrupper som finnes. Om friske mennesker skal ta den, er jeg mer usikker på. På radioen idag, ble en lege intervjuet, som jeg synes hadde et godt poeng: De fleste tingene går over av seg selv.

Kanskje det er et godt råd. De fleste instanser, leger og eksperter ser ut til å kvie seg for å gi råd. Konsekvensene er ganske store. Myndighetene har idag økt egenmeldingsdagene fra 3 til 8 dager. Hos min arbeidsgiver, og tildels endel andre i samfunnet – har vi hatt dette lenge.

Julen skal bli høydepunktet for årets svineinfluensa. Under juleribbe og akevitt, skal snue og ømhet i muskler og ledd pleies. Det blir spennende å se. Vi får håpe på det beste. Det hjelper neppe med akevitt, men man dør iallefall ikke av det. Ikke på kort sikt uansett.

De siste nyhetene om både svineinfluensa og akevitt:

Egenmeldingsdager

Vaksineanbefaling fra Folkehelseinstituttet

WHO – Pandemic

Vaksine-nyheter

Akevitt.org – for akevittens fremme

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Juleakevitt og svineinfluensa

  1. Skeptisk sier:

    Jeg tar heller en akevitt enn vaksinen. Enhver må bestemme selv, men jeg personlig har ingen tro på vaksinen. Jeg tror på konspirasjonsteoriene, her er det økonomiske interesser av store firmaer som spiller den største rollen og ikke folkets sunnhet.

  2. mumle sier:

    Det er ikke en gang sikkert at de såkalt friske som døde av influensaen, var friske. Det er mange mennesker som går rundt med f.eks. astma uten at det er diagnosert. Eller andre sykdommer som ikke er oppdaget .. diabetes. For det sier jo legene stadig vekk i media.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s