Marienlyst – nesten drømmenes teater

En skrekkblandet fryd av en fotballkamp er slutt. Oppgjøret mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion gikk som den måtte gå. Alle andre lag som kunne true disse lagenes eksistens tapte. Godset gjorde jobben. Viking gjorde ikke. Igjen. Et Marienlyst i full ekstase gav laget sitt akkurat det laget trengte. Oppbakking og støtte i en vanskelig tid. Og det er Drammens-publikummet flinke til. Jeg koste meg. Det var litt drømmenes teater i Drammen idag. Når «Gamle Gress» spilles for andre gang etter at kampen er slutt. Deila viser sin storhet gjennom å holde hva han har lovet. Godset-Unionen synger, vifter med flaggene og koser seg.

Dommeren var i fokus idag. Han dømte for alt i en periode. Spillet ble fullstendig oppstykket og flyten forsvant. Dommeren måtte ha politieskorte ut av stadion. Ikke fordi det på noen måte sto om livet, men makan til dommerkvalitet har man sjelden sett.

Viking er et gedigent møkkalag. Og det er neppe tilfeldig at keeper blir utvist. Ny keeper inn og den mest løpsterke Viking-spilleren blir tatt av banen. Typisk Røsler strategi. Tror du Viking gikk ned i forsvar for å trygge en ledelse med fullt monn ? Neida, dem ble overspilt og det var ikke noen mening eller strategi bak noen verdens ting.

røsler

Jeg er så lei av Viking at jeg snart spyr ! Keeper-trener, – gamlekjempen Erik Johannessen løper rundt og kjefter på både eget og det andre laget, dommeren og hjelpeapparat. Røsler selv står med sin etterkrigsjakke rak som en påle. Med lua godt nedi øya(den må ha vært over øya, eller så vet han rett og slett ikke bedre) i kjent brysk, sur og gretten stil. Bare måten han maner til kamp når det gjelder sine spillere, tyder på at neste kamp er hans siste kamp. Og det er på tide. Mannen er lei, vi er lei og Viking er lei. Så enkelt og brutalt må trenergjerningen i Norge og ikke minst Viking være.

Det er noe leit over Viking for tiden. Spillere som Fillo og Jone Samuelsen glitrer, Ljeh er seg selv lik. De nye keeperne debutert idag og gjorde en god figur tiltross for hands. Hvorfor har ikke disse spilt før ? Fordi Myhre har vært så god ? Hvorfor gnistrer det ikke i taklingene fra flere. Hvorfor henger man med hodet ? Jeg tror dette har med ledelse og motivasjon å gjøre. Og selvfølgelig med spillerne. Men det er noe som er galt. Og det må fikses ganske snart.

Deila_59831q

Neste år er et nytt år. Med blanke ark og fargestifter, skal nye fronter vinnes. Og da starter vi på nytt i Viking. Med solid økonomi. Forhåpentligvis er mange av disse gamle tullebukkene borte. La meg nevne på rekke og rad hvem som nå bør ta sin vinterlue og gå:

Røsler: Det var moro en stund. Dine beste egenskaper er ikke tydelige nok til at vi kan la deg fortsette lenger. Jobb med dine lederegenskaper og vær motiverende. Da vil det sikkert gå deg bedre i dine fremtidige trener-gjerninger.

Styret i Viking: Vær så snill – still deres plasser til disposisjon og la andre få komme til.

Østenstad: Din tid er også forbi. Din bane blir din støtte til Røsler er jeg redd. Men sånn er gamet.

Keeper-trener Erik Johannessen: Du har trent mange gode keepere i Viking. Men det begynner å bli en stund side noen var veldig gode. Gå av !

Erik_Johannessen

Nå har jeg nesten fått ut all aggresjon som var. Dette er min mening. Folk får mene hva de vil. Men nå må Viking opp av hengemyra og det må legges en strategi som er tydelig og som varer over flere år fremover.

Lykke til !

Ljeh bommer og bommer

Stavanger Aftenbladet skriver

Viking-bloggen

Deila kaster klærne

Keeper-debut i Viking og det gikk ikke så verst !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Marienlyst – nesten drømmenes teater

  1. Ida Husøy sier:

    Det var en utrolig kamp. Stemningen, forventningene. For ikke å snakke om nervene da dommeren var i sitt S. Nå er plassen sikker og godt er det. Ingen ville dra til Aalesund med et presse om å vinne! Flere av spillerne var så fornøyd nede i mixed-sone etter kampen at de nesten ikke klarte å svare på spørsmål, grunnet et stort smil om munnen -Fantastisk!

  2. Rino sier:

    Synd jeg ikke rakk kampen. Takk for god beskrivelse. For meg er det bra at Godset er berget. Fint Viking holder seg også. Vi trenger lag med potensial og entusiastisk hjemmepublikum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s