Den 5 årige hemmelige agenten

På dagens All-idretts samling med 30 unger mellom 4 og 5 år, kom ukens to gullkorn. På vei til trening, med den 5 årige hemmelige agenten sittende skravlende, syngende og nynnende fornøyd i baksetet med videospilleren på og i treningstøy, ble det plutselig spilt en litt utradisjonell låt på radioen. Den gamle joiken til velkjente Same-Ante ljomet i bilen. Den hemmelige agenten ble stille, lyttende til farens jublende, – om enn litt småfalske istemming på liksom «stavangersk-østlandsk» joik.

ante

Etter rundt 5 forsøk på å lære 5åringen joik, – kom vi endelig fram til garderoben. Litt seint ute i forhold til vanlig, da mor ikke var med. Flere mammaer med sine håpefulle sto og ventet, hvilket medførte en relativt trang garderobe, – da den hemmelige agenten høyt og tydelig erklærte at han ville høre en gjøke-sang. » Pappa, åssen var nå den gjøke-sangen igjen?». Til tross for farens hysjende atferd, var det ikke snakk om å gi seg, – og faren måtte synge Joik – midt i garderoben på dagens all-idrett.

I tillegg toppet det hele seg idet en særdeles alvorlige liten 5 åring som går i samme barnehage, trakk meg til siden i gymsalen og spurte med store øyne: » Er det virkelig sant at du er superhelt om natta ?». Jeg skjønner jo med det samme hva spørsmålet går i. Jeg har nok dratt den historien om mine evner som superhelt litt langt, noe som har resultert i at vår 5 åring helt og fullt tror på at faren er ute og flyr om natten, tar tyver og løfter biler. Slik som alle superhelter gjør. Riktignok har han ikke sett superdrakten, da denne blir usynlig når det blir dag. Vi har kikket på den på badet en gang, med lyset av og i bekmørket, – men det var ikke godt å se noe for de som ikke er superhelter.

superman2

Hva svarer man en gravalvorlig 5-åring som helt og fast har mer tro på den skjulte superhelten enn på julenissen ?

For å ikke sette noen i et dårlig lys, – måtte jeg jo vedkjenne at «jo, jeg er jo litt superhelt om natten». Og det er jo ikke helt usant. Noe jeg tror helt og fullt på selv det 🙂

Ha en fin kveld.

Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Den 5 årige hemmelige agenten

  1. veronica365 sier:

    HERLIGT, HERLIGT!!! 🙂 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s