Treningsdagbok 8. november 2009

Første gangen med trening på sykkelrullen hvor hele treningsopplegget er flyttet ut i hagestuen. Med frisk høstluft og kjølig temperatur, var dette himmelsk i forhold til å svette innendørs. Med god sykkelbekledning og måleinstrumentene klare, – testet jeg idag for første gang snitt-puls, hastighet, distanse, tid og puls i sone. Fantastisk hvor mye informasjon man kan hente ut av en trening.

Selbilder 008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med snitt puls på 135 – sonen er satt opp til å være minimum puls 75% og max-puls 80%. Jeg var inne i sonen i 17 minutter av totalt 45. Snittpuls 135 forteller da at jeg er over sonepulsen i store deler av tiden. Hensikten var nemlig å sykle 45 minutter for å se hvor langt jeg kunne sykle i dette tidsrommet. Jeg kunne syklet mye lengre, og vil teste dette på neste trening. 1,75 mil iløpet av 45 minutter gir en snitthastighet på 22,5 kilometer pr. time. Max-puls på 165.

Dagens musikk har vært en salig blanding av Springsteen, Roger Whittaker og Wilco. Enklere å beregne 3 minutter pr. sang og kjøre harde økter iløpet av en sang. På den måten slipper man å sekundere når man skal kjøre drag på max-puls. Har gått til innkjøp av nye treningstrøyer, sykkelbuksa er fremdeles den beste investeringen – men sykkelgarderoben begynner å bli velfylt. Nytt bakdekk er innkjøpt med nytt gir – blir spennende å teste dette når sykkelen skal på veien. Så snart temperaturen passerer 5-6 grader utendørs, skal det nye bakhjulet ut på veien.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s