Dårlig journalistikk eller bare dårlig smak ?

Jeg leser litt i dagens aviser og det slår meg hvor utrolig mange ting jeg slett ikke er opptatt av. Det er nesten så jeg begynner å lure på om jeg må ytterligere utvide horisonten min, eller om det bare er nyhetene som er dårlige ? Jeg kan nemlig ikke begripe hvorfor mennesker er interessert i om Aleksander Rybak har stor etterspørsel etter damer. Eller hvordan du setter på løsvipper på øyenvippene. Eller for den saks skyld at USA har fått øynene opp for Ari Behn.

Hvilke type TV-programmer Anne Kat. liker, er for meg totalt uinteressant egentlig. Det er rett og slett bullshit-news ! Det har ingen relevanse utover ren underholdning. Og det kan være viktig nok. Men ikke i alle sammenhenger. Skal vi tilbys nyheter, bør det vel strengt tatt være både informerende og lærerikt, ja kanskje til og med viktig.

Jonas Gahr Støre reagerer sterkt på Kongo-dommen. Javel, var det fordi den var overraskende ? Eller fordi den inneholder det faktum at Kongo faktisk kan henrette de dømte nordmennene ? Eller fordi det er forventet at Jonas Gahr skal reagere sterkt ? Eller rett og slett fordi mediene overdriver ? Jeg tipper det siste.

Dårlig journalistikk er et interessant tema. Er du en av dem som stadig irriterer deg over dårlig journalistisk håndtverk, og mener mange saker blir feil framstilt i avisene? Skulle du ønske at du hadde en mulighet til å si fra, slik at andre som leser samme artikkel, ikke kan unngå å legge merke til feilen?

Flagger feil
Det gjorde Todd Herman, en politisk konservativ, tidligere radiovert fra Seattle i USA. Han begynte å fundere på muligheten til å flagge tvilsomme elementer i nyhetsartikler på nettet, slik at han underveis i lesingen kunne få beskjed om ting andre hadde reagert på.

Resultatet er det Wikipedia-inspirerte dataprogrammet SpinSpotter, melder avisa New York Times.

Den amerikanske storavisa er en av fem nettsteder som er inkludert i betaversjonen av programmet. Med SpinSpotter installert på PCen, vil du, hver gang du leser en artikkel i New York Times, kunne oppdage små, røde flagg enkelte steder i teksten.

Trykk på dem, og det dukker opp et pop up-vindu der tidligere lesere har kommentert ord og uttrykk de reagerer på.

Partiske kommentarer
På den måten vil programskaperne avsløre subjektive uttalelser, tolkninger og faktamanipulering i mediene (am. spin).

Foreløpig er det riktignok såpass få som bruker programmet, at det ikke er mange artikler som er kommentert.

I tillegg til New York Times, fungerer gratisprogrammet foreløpig på nettsidene til CNN, Fox News, MSNBC og Yahoo! News.

Alle som bruker programmet kan også selv kommentere hverandres kommentarer, samt stemme på holdbarheten i dem. Kommentatorer med høyest stemmescore, vil dominere innleggene. Les mer her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s