Lei av dårlige nyheter

Jeg skummer jo avisene. Leser overskriftene. Trenger egentlig ikke lese innholdet. Iallefall på mange av sakene. De er så unødvendige. I dagens Dagblad – og det er ikke rart avisen sliter, er det viktig å skrive om karikatur-tegninger og om Frp-politikere som skal fremprovosere noe ved å trykke egne karikaturer. Dette er så håpløst dumt i utgangspunktet, at jeg ikke kan begripe hvorfor avisen skulle bruke tid og oppmerksomhet på det. For det første tror jeg det er reaksjonsmåten fra muslimene som gjør det hele uakseptabelt for oss. Og derfor er det helt logisk at vi skal provosere mer, slik at muslimene blir mer «vant» til å bli provosert ? Jeg begriper det ikke og synes dette er en direkte barnslig måte å forholde seg til andre kulturer på. Dagbladet burde oversett det.

Supermodellen Claudia Schiffer (39) og regissørektemannen Matthew Vaughn venter barn nummer tre. Er det mulig ? I ei respektert norsk avis ? Hvorfor er dette nyheter som norske lesere trenger å lese om i ei norsk avis ? Fordi det er enestående at modellen kan få tre barn ? At modellen er så viktig i den store sammeheng at det kan defineres som nyheter ? Eller fordi det å få tre barn er enestående ? Tullenyheter som Dagbladet burde oversett.

Det er litt bedre i VG. Dog er artikkelen om norges styggeste hund en ikke-nyhet. Hvem ønsker å vite hvilken hund – spesifikt – som er Norges styggeste. Fordi man kan stå i kantina og si » Så du den styggeste hunden i VG eller ? Den var stygg den ! «. Kanskje man burde ha denslag i et hundeblad, moroblad, SE & Hør eller hva som helst. Men ikke si at det er nyheter. Det er det ikke.

Aftenposten har etter min mening ingen duste-historier idag og det er normalt sett flinke til å formidle nyheter som betyr noe. Istedefor å fylle avisen med alskens saker, velger de heller å utdype artiklene. Dagsavisen er et godt eksempel på hvordan nyheter, politikk og meningsytringer går sammen i en god harmoni, uten at man plages med tullesaker man kan lese om hvor som helst.

En avis skal formidle nyheter. Om de ikke gjør det, er det ingen avis. Da er man et magasin eller noe annet. Jeg tror de dårligste avisene kunne gjort lurt i å se gjennom hva de trykker. Kvalitetsbedømt utifra hva som er viktig nyheter og hva som er fyll. Det kan godt være fyll for min del. Men da leser jeg heller en annen avis, om jeg søker nyheter.

Vel, det var bloggen om en irritasjon i forhold til å lese om hva som burde oppta mennesker. Nemlig de sakene som er viktig for alle. Og som betyr noe. Noen saker er viktige for noen, respekt for det. Men altfor mange saker er uten betydning for de fleste. Og da bør de heller ikke kalles nyheter.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s