Skikarusell på Martinsløkka

Dagen var kommet og skikarusellen – den berømte skikarusellen – startet idag. Da alle barna i hele Lier dras ut på ski sammen med sine foreldre og søsken, i en 1-en-rundes (800 meter) rundløype med tidtaging etter jaktstart-prinsippet. I fuktig vintervær, med noen ørsmå kuldegrader – stablet rundt 80 barn/unger seg avgårde – noen i stil a la Northug og noen kavende runde på alle 4 med staver og ski i et salig kaos. Bannende, varme i lua og med snø innimellom votter og halsgroper.

Et flott arrangement – med utdeling av saft og den dunkle, bittelitt skumle skogen med greiner tunge av våt snø som skaper en trolsk stemning for 5 åringer som lurer på om det finnes hårete monstre med svære tenner som bor i skogen.

Vi så ikke noen monstre, men gikk på en liten smøre-smell. Hadde med 2 par med ski. Et par smørt med grønn og ett med blått. Vi tok de blå, som ble bittelitt bak-glatte – dro på litt for mye rødt og dermed gikk det strålende alle andre steder enn akkurat der det er moro – nemlig nedover. Så skrape litt – med det vi hadde – gikk jo ikke. Derfor legge på litt blått oppå der igjen. Joda, det gikk på et vis – men ikke takket være smøre-egenskapene til undertegnede. Mer fordi den hemmelige agentens konkurranseinstinkt er knallsterkt. For å hente inn en barnehage-kamerat og ikke minst legge ham langt bak seg – startet et råkjør og da fikk dårlige ski være dårlige ski. Gutten gikk så bl0dsmaken sto – falt og kom seg opp igjen og jeg hørte gloser jeg nok må innrømme også kommer fra undertegnede. Men han vant. Og det var det viktigste for ham idag. Slett ikke natur, ski, snø og trolsk stemning.

En fin tur. Neste torsdag er det ny tur. Kanskje en liten skitur til helgen – kanskje til og med far får prøvd løypene aleine, sånn i ren treningsterapi ? Vi får se.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s