Armstrong og Radioshack

Formen er mye bedre enn i fjor, det konkluderer amerikaneren med etter å ha fullført årets første ritt, Tour Down Under i Australia. Sykkelmagasinet.no

– Du vet, det føles annerledes enn i fjor. Jeg tror formen min er forbedret, vekten er lettere og vi har et godt år foran oss. I 2010 har vi en enklere rittkalender og vårt eget lag igjen.

Sportsdirektør Johan Bruyneel er enig i et Armstrong er annerledes og bedre i år.

– Lance er bra. Han er annerledes enn i fjor. Jeg tror hans fysiske form er mye bedre, han har en god følelse i feltet og i laget: så det er tre ting som er mye bedre enn i fjor, sa Bruyneel.

Armstrong’s posisjon på sykkelen er også justert basert på erfaringer fra fjorårets Tour de France.

– Akkurat nå ser posisjonen hans bra ut. Han ser nå svært annerledes ut på sykkelen og føler seg mye bedre. Det er en ganske stor forskjell. I fjor var sete høyden mye lavere, og vi vet egentlig ikke hvorfor. Etter Tour de France i 2009 begynte vi å jobbe med posisjonen hans, men den største forskjellen som folk ser er at han er mye mindre. Overkroppen hans er svært annerledes, sa Bruyneel. 

– På slutten av 2008 da han startet å trene var han en pensjonert idrettsutøver som ønsket å holde seg i form, så han holdt på med flere forskjellige disipliner. En av dem var vektløfting. Det får det til å se bra ut på stranda, men det er ikke det beste for syklister. Etter at han begynte å konkurrere (igjen) så har han sluttet å trene vekter, men det å miste muskler tar lang tid og han har mistet de store musklene i overkroppen noe som får han til å se svært annerledes ut, avlsuttet Bruyneel.

RadioShack drar nå til Tenerife, Spania på treningssamling. De er tilbake i konkurranse neste måned med Volta ao Algarve, Giro Di Sardegna, Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.

Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s