Karpe og Obama

Dagbladet skriver så kjekt idag at Obama – stakkars mannen – også skal fikse noen store fisker i en innsjø i USA. Fordi fisken kanskje spiser oss alt annen fisk i det vannet. Nå må jo ikke dette ta helt av. Obama har tross alt større og viktigere ting å tenke på om han ikke skal ordne dette også. Er det ingen andre som ordner noe i det landet, tro ? Jo, det er det ! Det er nok bare Norges dårligste avis som bruker Obama for å selge ei avis eller 2 til.

(Dagbladet): Et av verdens største sjøsystemer, The Great Lakes i området mellom det nordlige USA og Canada, er truet av kjempestore asiatiske karper.

Menneskelig ferdsel på de store innsjøene er også truet av de monsterstore fiskene som kan skyte opp av vannet som torpedoer og være til fare for båter og fiskere, skriver danske Ekstrabladet.

Fare for dyrelivet

Fiskearten er ikke narurlig forekommende i USA, men har spredt seg så voldsomt at det naturlige dyre- og plantelivet i Lake Michigan, Lake Superior, Lake Huron, Lake Erie og Lake Ontario nå er truet, skriver Detroit Free Press.

Myndighetene i Wisconsin, Michigan, Ohio, Indiana og Pennsylvania mener at president Barack Obama må ta tak i det voksende problemet med karpene.

Disse delstatene har gått sammen om et brev til Obama hvor de ber om plasser under «toppmøtet om asiatiske karper», som presidentens administrasjon vil gjennomføre i begynnelsen av februar.

Skummelt DNA-funn

Det er nemlig slått full alarm etter at det er funnet DNA i Lake Michigan fra de to karpetypene Sølvkarpe og Bredhodet karpe. Begge disse fiskeslagene kan bli godt over én meter lange, og veie 35-45 kilo.

Forskere frykter at livet i de store innsjøene vil bli fullstendig ødelagt, dersom de store fiskene begynner å formere seg og bli for dominerende. Dette er skjedd i flere større elver lenger sør i USA, hvor asiatiske karper i dag er eneste dyreliv.

Representanter for Great Lake-regionen vil søke om å få 20 millioner dollar til forskning på hvordan den fremmede fisken kan uskadeliggjøres, skriver Detroit Free Press.

Blant forslagene som allerede eksisterer er en kampanje for å gjøre asiatisk karpe til en populær matfisk, lage «boblegardiner» i sjøen som fjerner fisken uten å sjenere båtene eller bruke elektrisk strøm for å bekjempe problemfiskene.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s