Er forfaderen min en marsboer ?

Ja, særlig !

Dette er en kanonsak. Forskere går nå rundt å grubler på om vi faktisk ikke kom fra en en-egget celle, svømte i havet og krøp opp på land og ble apekatter og mennesker og det vi kaller oss idag. Nå kan det være mulighet for at vi faktisk kommer fra marsboere. Hva nå enn det måtte være ? At et bittelite fragment av liv – iboende i en liten meteoritt en gang i fortiden – landet på jorden og skapte kimen til liv. Ergo derfor kommer vi fra rommet ?

Det skaper jo tanker i hodet. Kanskje vår egentlige forfar bor, trives og har boliglån på en planet i nærheten av deg ? I nærheten er det neppe – men kanskje han kommer en vakker dag – for å hilse på ? Tenke seg til at dette «livet» – som kom for milliarder av år siden – skapte alt det vi vet: dinosaurer, steinalder, jernalder og den moderne tid(jada, hopper over noen tidsepoker – who cares ?) og det ble til oss ? Vil vi noengang føle trangen til å oppsøke våre egentlige forfedre ? Drive slektsgranskning utover jordkloden ? Kanskje bor de der ute et sted – intetanende om vår eksistens ? Det gjør de sikkert og du skal ikke se bort fra at det stemmer. Hvorfor ikke – kanskje det er mer sannsynlig enn at vi «skapte» oss selv ut av ingenting ? Eller kanskje vitenskapen bare ikke har funnet svaret ennå ?

I 50 ÅR HAR VI søkt etter intelligent liv andre steder i universet. Astronomen Frank Drake satte i april 1960 opp et radioteleskop mot stjernehimmelen i håp om å plukke opp et signal.

Slik startet SETI: Search for Extra-Terrestrial Intelligence, på norsk lytting etter ekstraterrestrielt liv eller utenomjordisk liv. Det bør vi fortsette med, men vi bør også lete andre steder etter mer primitivt liv, mener professor Paul Davies, som denne uka holdt foredrag i Royal Society om jakten etter liv i universet. Han deltok på et todagers seminar for vitenskapsfolk i dette fagfeltet.

VI HAR IKKE MOTTATT SIGNALER fra verdensrommet ennå, men indisiene på liv i en eller annen form blir stadig flere.

Flertallet av forskere tror det finnes massevis av liv i universet, men at det er få steder hvor dette livet har hatt mulighet til å utvikle
seg til intelligent liv. Men et eller annet sted kan det finnes sivilisasjoner, og letingen er ikke trappet ned.
SETI-instituttet er opprettet i California rett ved NASA. Rundt om i verden er det plassert ut radioteleskoper for å kommunisere med intelligente romvesener en gang i fremtiden.

– Mange forskere på fagfeltet tror det finnes andre sivilisasjoner der ute, det finnes ingen beviser på det, men vi håper, sier astrobiolog Hans Amundsen til Dagbladet.

Primitivt liv, derimot, det nærmer vi oss et bevis for at har eksistert andre steder.

HVA MED Å LETE etter andre, ukjente former for liv blant oss selv? Fysiker Paul Davies foreslår vulkaner, saltsjøer, tørre daler og i ørkenen.

Han påpeker at vi ikke har noen bevis for at livet på jorda har ett felles opphav. Kanskje har andre livsformer oppstått her og blitt utslettet, eller kan det ha kommet på besøk fra andre planeter? Les resten her.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s