Kanskje ikke klimakrise allikevel ?

Kanskje det virkelig er slik, at naturen ordner opp på egenhånd ? At når noe skjer, så får det en reaksjon som gjør at det hele ligner seg ut igjen – tilbake til normalen ? Det skulle ikke forundre meg. Ei heller ikke at det imorgen står at dette er det reneste sludderet. Det er umulig å vite så lenge noen hele tiden sår tvil o tidligere oppdagelser og slår hull på myter og kunnskap vi trodde vi hadde. Allikevel skal vi vel være forsiktige, om vi tillater oss å tro at alt ordner seg selv. Noen ting gjør ganske enkelt ikke det. Fordi vitenskapen ennå ikke har funnet ut svaret.

Den som venter lenge nok får nok se.

(Dagbladet): Vanndamp 10 km over hodene våre spiller en viktig rolle i klimamodellene.

Forskere i USA og Sveits viser i en ny studie at det har skjedd en reduksjon av vanndamp i deler av atmosfæren det siste tiåret, og mener at dette har betydelig effekt for temperaturen på jorda, skriver Forskning.no.

Ut fra satellittmålinger og data fra ballonger har klimaforskere funnet at vanndamp i nedre del av stratosfæren er redusert med ti prosent på 2000-tallet sammenlignet med tiåret før. Stratosfæren er den delen av atmosfæren som strekker seg fra omlag ti kilometers høyde og opp til 50 kilometers høyde.

Stagger klimakrisa

Forskernes modeller tilsier at det reduserte nivået av vanndamp har gitt en 25 prosents reduksjon av tempoet i temperaturøkningen nede på jorda siden 2000.

Det vil innebære at noe av den beregnede effekten av utslipp av CO2 og andre klimagasser fra menneskelig aktivitet nulles ut, skriver Forskning.no.

Arbeidet er ledet av en verdens fremste klimaforskere, Susan Solomon ved USAs føderale National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Solomon har hatt sentrale roller i FNs klimapanel IPCC. Studien er nylig publisert i tidsskriftet Science. Les resten her

Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s