Hvem er denne Svan ?

Ordkrigen mellom Norge og Sverige, og da allerhelst med Gunde Svan i front – sterkt kritiserende Petter Northug`s unorske stil og væremåte. En sterk kritikk som nå  begynner å bli direkte tåpelig. Det henger selvfølgelig sammen med at Petter ikke lenger taper, men vinner og dermed er langt mer sjarmerende enn når han taper. For han gjør ingen av delene på en norsk og ydmyk måte.

Han blir forbanna, sur og gretten når han taper. Og han gjør sporten langt mer spennende når han vinner. Ikke fordi han er flink til å spurte, men fordi man kan aldri vite hvordan reaksjonen blir. Og jeg tror ikke det er noe mål i seg selv å bli helt lik Bjørn Dæhli. La mannen være seg selv, så får vi heller bli provosert. Skiløp, spesielt 5-mil er jo ikke verdens mest spennende sport, og trenger slike fargeklatter som Northug.

Gunde Svan derimot ( les mer om tøvet her), var en fantastisk skiløper. Og han blir provosert. Av noe han burde heve seg over. Man ser da slett ikke Oddvar Brå eller Bjørn Dæhli løpe rundt å kritisere andre løpere ?

Vel, OL er over og heldigvis for det. Det er kanskje grenser for hvor mye selvtillit unge fremadstormende skiløpere bør tillegne seg over noe uker ? Kanskje Northug har lært at det faktisk går an å tape. Og at det går an å vinne uten å provosere på seg så mange. Eller bare la ham gjøre som han vil, – jeg tviler på at han gjør seg annerledes enn han er i virkeligheten.

Han driter i hva Gunde Svan sier(her) og les mer om de fantastiske sitatene her. Og til slutt et viktig poeng. Alle kan ikke være Ole Einar Bjørndalen. Hverken på ski eller som person. Alle er ikke like. Noen er rett og slett mer likandes enn andre. Ikke sant, Gunde…?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hvem er denne Svan ?

  1. Jonas sier:

    Det verkar snarare vara vg.no som letar citat och förstorar upp hela grejen. Jag läser de flesta tidningarna och det är definitivt inte n¨ån stor sak i Sverige och citaten från Gunde Svan kan man knappt hitta.

    Media circus!

  2. Henning Mårtensson sier:

    Petter Northug är kung både i käften och på snön. Men det borde väl inte vara omöjligt att locka över honom från fjordarna och bondgårdarna i Mosvik (?) till världsmetropolen Stockholm? Här kan han dricka billig öl och hänga på Spybar med Tomas Brolin, Björn Borg, Dr Alban och grabbarna. Dessutom kan han delta i en massalekprogram i tv med Gunde Svan som programledare.

    Sorry lillebror, Petter tillhör Sveriges OS-trupp 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s