Figo og forberedelser

Det å ha hund er ikke enkelt. Nå planlegges hundehus, hundegarde og inngjerdet hage i forkant av huset. Hundehus krever planlegging for oss som ikke er født snekker eller håndverker. Skråtak, isolert gulv, isolerte vegger, takoverbygg, todelt hundehus og riktig høyde på inngangspartiet. Høres ut som om man skal bygge hus, og forsåvidt stemmer jo dette. Det må gjøres ordentlig, om man skal ha en viss sjanse for at hundevalpen skal orke å tilbringe tid der.

Å gjerde inne hagen i forkant av huset, blir den enkleste saken, men det som krever mest tid. En gang i verden fylte vi den omkringliggende hekken med grønn netting – noe som gjør at vi idag bare trenger å sette opp gjerder med port i hver ende av hekken. På den måten gjerder vi inne et område på noen hundre kvadratmeter, som fritt kan brukes til hund. På den måten kan den slippes ut. Inni denne hagen settes det opp ytterligere en hundeinngjerding – riktignok lette metallgjerder – rundt 1 meter høye og med ca. 6 kvadratmeters størrelse. I tilknyttning til denne hundegarden, skal altså hundehus plasseres. Kan hende vi kan få til å la hunden være utendørs også på dagtid. Vi får se hvordan det går.

Riktignok er ikke dette helt korrekt tegning, da taket skal skråne nedover og det skal være noe mer forseg-gjort. Oppskriften er:

1. Mål: Sidevegger er 70cm i forkant, 65 cm i bakkant og 70cm brede – frontplate er 70×100, bakplate er 65×100, takplate er 120×100 – bunnen blir ca. 69×87.

2. Veggene gjøres doble med isopor innvendig, det samme gjøres gulvet.

3. Gulvet og taket kan vippes opp for lettere tilgang til rengjøring.

4. Huset settes ca. 10 cm over bakken, men med tilgang slik at hunden kommer inn og ut på en enkel måte.

Vi får nå se hvordan dette blir, innbiller meg målene må gjøres mindre, men et godt tips er heller å sette skiller innvendig i huset, og ta disse bort ettersom hunden blir eldre. Valper skal ikke ha for stort hus.

Her er Figo 3.april 2010.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s