Siste fly på to år ?

Faren for en katastrofal vulkaneksplosjon på Island kan ikke avskrives. Men foreløpig tyder ikke noe på at vulkanen Katla vil gå i lufta, mener en fagmann.

Professor Johan Petter Nystuen ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo sa fredag til NTB at det ikke var registrert jordskjelvaktivitet ved vulkanen Katla det siste døgnet. Dermed var det heller ingen umiddelbar fare for utbrudd. 

Katla ligger under isbreen den store Mýrdalsjökull sør på Island, med den mindre Eyjafjallajökull litt vestenfor. En vulkan under Eyjafjallajökull har de siste dagene spydd ut aske som har skapt kaos i flytrafikken over store deler av Europa.

Denne vulkanen har vært inaktiv siden et to år langt utbrudd fra 1821 til 1823.

– Det er ennå ikke mulig å si noe om hvor lenge utbruddet i denne vulkanen vil vare. I beste fall kan det være snakk om noen timer eller dager, men det kan godt gå lengre tid, mener Johan Petter Nystuen

Ja, så kan man se for seg at gigantvulkanen får et utbrudd, som varer i 2 år ? Er det da oppsvinget til NSB skal skje – jernbaneverket kommer til å stå på Stortingets trapper og trygle om pengeoverføringer. Alle må reise med tog. Om utbruddet varer i 2 år, vil det ikke være noen flyselskaper igjen. SAS kommer til å dø allerede etter de 4 første ukene, Norwegian kommer til å satse utelukkende på bank og mobiltelefoner, Flytoget vil gå i skytteltrafikk over hele Norge og jernbaneskinner vil produseres i milliontall.

Vi kommer til å få rallar-gjenger som legger jernbanesviller over hele Norge, NSB vil blir delvis privatisert og Gardermoen vil bli en eneste stor fornøyelsespark for barn, som kan leke pilot og spise McDonalds-mat på de nye flyene til RyanAir.

Spådommer og spekulasjoner. Det vil være katastrofe for flytrafikken i hele Europa, kanskje til og med hele verden. Dette er jo ikke noe å håpe på, men det er spennende konsekvenser vi kan se for oss, om noe slikt skulle inntreffe. Fra Dagbladet.no.

Hva om hele flytrafikken måtte innstilles i 2 år ?

Hva med Vingreiser

Hva med Adecco som passer på at vi ikke har terrorfarlig shampoo med oss inn i flyet

Hva med de som produserer den elendige flymaten som serveres på lengre flyvninger

Hva med turistnæringen i Norge ?

Hva med handelen med utlandet som er avhengig av flytransport ?

Hva med soldatene våre i Afghanistan ?

Hva med Al-Quaida ?

Hva med flyforsvaret ?

Hva med tollkvotene ?

Hva med grensehandelen ?

Hva med forurensningen vi slipper ?

Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s