Lier Rundt i vår-vær !

En flott 17.mai med togtur fra Meren til Sjåstad – hele bygda samlet i et bittelitt tog lettere anført av Lier Janitsar med gjestevisitt fra Sverige. Jada, de hadde det svenske flagget vårt eget lokale 17.mai tog. For min del spiller det liten rolle. Egge skole besto også prøven iår igjen. Rart hvor mye enklere alt er når barna klarer seg selv. Den årlige loddtrekningen med alt fra fruktkurver til sminkesaker, skyting med luftgevær og tall-roulette. Kr. 50,- for 10 klipp. Jada, godt arrangert med pølser, is og brus. Og ingen regn. (og Jonas kom i dagens Lierposten)

Det regnet riktignok i Drammen – men hvem bryr seg. Dagen avsluttes med en rolig familiemiddag med innslag av gode venner og snille barn.

Sykkelturen ble det også plass til. Litt overkledd i 14-15 graders varme – ei løype som er helt identisk med klassikeren » Lier Rundt» – ca. 3,7 mil. Flott tur, varierert og godt kupert terreng med lite trafikk og absolutt fraværende av andre syklister, gående eller joggende. Kanskje ikke så rart på en 17.mai. Litt tung i beina etter en god sykkeltur igår, litt stramming av enkelte gear – gir mellom 24 og 26 virker dårlig. Må ordne i morgen. Kanskje sjekke wire litt – stramme opp litt. Vi får se. Her er kartet – forøvrig «lånt» av Lier Rundt

Idag ble også N95 Nokia testet for å GPS måling – høyde over havet, snitthastighet, max-hastighet og tid – ble testet mot den måleren som står på sykkelen. Forbausende hvor godt det stemt. Det som også er spennende er å se hvor mange høydemeter man faktisk sykler oppover. Rart å se at man kan måle stigningen i prosent om man regner litt på det. 4-8% stigning er heftig nok om bakken varer lenge.

Idag ble det også mulighet for lengre spurtintervaller – viktig å gjøre gode notater, slik at man gjør dette vitenskapelig – både med tanke på tid, men ikke minst gear, strekning og tiden det tar kan være viktig å være litt vitenskapelig på. Nettopp for å se om du har en utvikling. På 12 gear skal en gitt spurt starte fra punktet ved veiskiltet «Sylling/Hønefoss» i Sylling – mot Lierbyen er det strake veien, riktignok med en ørliten stigning. Her er det bare å brenne løs og se hvor rask man er på varierende strekninger. Viktig her å måle med noen dagers mellomrom. Det er også viktig å se på pulsen. Starte og stoppe klokka kan være en idè. Men upraktisk når man må stoppe for å gjøre det. Et annet poeng er er å ha den godt forankret på styret – ikke la maks-pulser hindre deg i noe – bare brenne løs og merke seg det er som er mye mer interessant – nemlig hvor lang tid det tar før man er nede på normal-puls igjen.

Vel, en fin tur var det – litt sår i låra akkurat nå, men jeg vet at dagen imorgen blir bra allkevel. Kanskje en tur også imorgen, da i et roligere temp til etpar klatrebakker med start nederst i Grøttegata og til toppen – kanskje snu og ta den en gang til.  Det tar ikke lang tid – men det er tungt. Og noen ganger skal man ha det litt tungt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s