Sykling i Finnemarka

En fantastisk sykkeltur – som startet fra Meren forbi Sjåstad Kirke og til Kruttjern(Krukkjenn om man er innfødt). Deretter skogvei og terreng for en terrengsykkel mot Solvang, – fra Solvang til Eiksetra og til Egge – hvorpå turen gikk til Lierbyen, mot Sylling og inn på Glitre-veien mot Glitre-vannet, – for deretter å snu på flisa og ta turen hjem igjen. 4,7 mil – tid ca. 2,5 time og med 1 time og 15 minutter med puls mellom 80 og 90% av max-puls.

En kjempeøkt som bekrefter at formen er god. Det er åpenbart at restitusjon noen dager mellom lengre treningsperioder, er gull verdt.

Strålende vær og jeg fikk samtidig prøvd mitt nyinnkjøpte base-layer – dvs det innerste laget mot kroppen, som hverken skal være bomull, ull eller polyester. Det fungerte, men det er kaldere i skogen enn nede i lavlandet, – så noe kjølig ble det – selv med solen på himmelen.

Her er mer informasjon om Finnemarka(les resten her)

Finnemarka i Buskerud er et stort skogsområdet som ligger i følgende kommuner: Drammen, Øvre Eiker, Nedre Eiker, Lier og Modum kommune. Det er på hele 430 kvadratkilometer eller 430.000 dekar. Og de omtrentlige grensene går slik: I nord, ned til Tyrifjorden, i øst til dyrket mark eller Vestre vei gjennom Lierdalen (Vestsidevegen), i sør ned til tettbebyggelsen eller til Drammenselva og i vest ned til Drammenselva eller dyrket mark.

Og dette digre området fordeler seg slik på de forskjellige kommuner: Modum: 148.000 dekar, Lier: 145.000 dekar, Drammen: 19.700 dekar, Øvre Eiker: 60.300 dekar og Nedre Eiker: 57.000 dekar. Av de 145.000 dekar i Lier så eier Orkla ved Børresen A/S noe sånt som 110.000 dekar, og driver en aggresiv hugging i skogen. I følge et lite hefte som kom ut i 1978, og som er utgitt av «Finnemarkas Utmarksråd» så får vi vite hva som er produktiv skog, skrapskog, myr og vann: 84% kommer under betegnelsen produktiv skog, (eller 361.200 dekar). Av skrapskog er det bare 5,1%, myr og vann utgjør 9,2% og til slutt det absolutte uproduktive området, det som med et fint ord heter IMPEDIMETER, som utgjør 1,6%. Så det er ikke tvil om at Finnemarka er en verdifull skog for noen og enhver. Ellers så er det fullt opp steder som folk går innover til, både sommer som vinter: Her er noen avstander tatt fra et skilt som er satt opp på parkeringsplassen på Kanada (ja, det er faktisk et sted som heter så, bare slå opp i et kart over Finnemarka!) men altså her er distansene:

»Dammyrdammen: 3 km
»Nykjua: 9 km
»Saga: 15 km
»Breili: 19 km
»Lelangen: 20 km
»Røine: 21 km
»Eiksetra: 23 km

Og her følger noen rutetips for de som liker og ferdes i marka:

1) Vikersund – Breiliflaka – Røyne (i Lier kommune) 22 kilometer
2) Vikersund – Hovlandsfjell – Sponevollen 11 kilometer
3) Geithus (Vassend) – Gamle Finnevei – Svarvestolen 7 kilometer
4) Rundløype ved Glitreplassene
5) Skotselv – Snaukollen – Solbergseter – Steinkjerringa 8 kilometer
6) Delekant (Kanada) – Gjevlekollen – Veslesetra – Eikeseterveien 20 kilometer
7) Årkvisla – Storsteinsfjell – Skimten – Løken 13 kilometer
8) Kyllerud (Sylling) – Hørtekollen 3 kilometer

Vet du hvor mange fiskevann det finnes i Finnemarka ?

 
Og her kan du lese om hvert eneste vann !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s