Ta ikke alt som en selvfølge

2 begivenhetsrike dager med alt fra begravelse til besøk i Bjørneparken i Flå. Uten sammenligning forøvrig. Mye mennesker og mye klemming – er nok det som står igjen som som det sterkeste minnet. En solrik bjørnedag blandt gode venner, snille barn som har det gøy og noen «leke» bjørner i Flå som spiser epler. Hvorfor i all verden skal man fore bjørner med epler ? Vel, kolestrol og høyt blodtrykk kan nok prege en bjørn som sitter i bur, tenker jeg ? Men hva vet vel jeg om bjørner. Bjørneparken i Flå er grei. Liten, nett og enkel å få med seg. Ikke noe mega-park, – ja, selv i mangen og 20 varmegrader, er det rett og slett behagelig. Is, rømmegrøt og masse vann, samt en liten svett trappe-øvelse med det største barna for å få opp blodomløpet – så var dagen ganske vellykket. God middag på ei veikro nær Noresund, og alt er vel.

Allikevel må jo disse sykkel-frie 2 dagene gi noen ettertanker utover det at bjørner nå har begynt å spise epler ? Ja, det har egentlig det. Det dreier seg om folkeskikk. Det dreier seg om omløp. Ikke i blodet denne gang – men i hodet ! Og det dreier seg om omtanke for andre mennesker. Det er ikke alltids så enkelt. Det er mange å ta hensyn til.

Og dager preget av begravelse, bortgang og sorg, – gir uante mengder med floskler. Sånne som «livet må gå videre» . Ja, du har hørt dem før. Fra velmenende mennesker som har vært i liknende situasjoner tidligere. For noen av oss er det ikke like enkelt å være deltakende i all den sorgen som oppleves. Man forsøker egentlig bare å skifte fokuset over på noe annet. Liksom for å få de mest involverte opptatt av andre ting. Gi dem et lite pusterom i all elendigheten.  Noen er veldig flinke til dette. Mens andre trenger den nødvendige tiden for å tenke og sørge seg gjennom det som er nødvendig.

En flott begravelse og en flott dag i Bjørneparken. Det er kontrastene som gjør det hele så merkelig. Den ene ytterligheten til den andre. Vi har det bra – og det er viktig å huske på oppi all ferie-virak og alt som skjer. Vi må nok lære – masse floskler dette også ! – å faktisk sette pris på ting som de er. Det er ikke sikkert tingene er slik imorgen. Ting kan endre seg.

Å tro at man kan gå i Bjørneparken og spise rømmegrøt i solen til evig tid – og ha det trivelig – er slett ingen selvfølge.

Så nok om det ! God sommer !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tull og tøys og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s