Tour de France-tull !

Tour de France eller sykkelritt i seg selv, har endel uskrevne regler som nok bør sees nærmere på i tiden som kommer. For makan til tull og fjas skal du lete lenge etter. Når Andy Schleck får problemer med kjedet på sykkelen, er det faktisk forventet – som endel av de uskrevne(og de er det mange av) reglene i sykkelsporten, at konkurrentene skal vente til du har fått ordnet opp og kan fortsette – på lik linje med de andre.

Dette gjelder selvfølgelig bare når dette skjer med ledere – altså den med den gule trøya ?? Kan noen begripe hvorfor ?

Jeg kan jo skjønne det prinsippielle – om at det ikke skal være utenomsportslige årsaker som avgjør sykkelritt. Men er ikke dette endel av gamet ? Er det ikke likt for alle ?

Om man sammenligner med de fleste andre idretter, skal man nok lete lenge etter lignende forestillinger. Dette kan ikke sammenlignes med fair-play i fotball. Om noen mister kjedet på sykkelen, er ikke dettte det samme som å spille ballen over sidelinjen i fotball, når noen er skadet – for så å få ballen tilbake når motstanderen igjen er klar for å spille.  I Tour de France første etapper – stilte riktignok rytterne opp for å solidarisk støtte opp om ei sykkelløype som var særdeles glatt og medførte massevelter. Noe som derigjennom kunne forårsake store endringer i konkurransesituasjonen og resultatene i konkurransen sammenlagt. Men da ble masse ryttere rammet av været ! Ikke av at sykkelkjedet gikk av klingen ! Dette kan skje alle og det skjer uten at det nødvendigvis er mekanisk feil. Noen ganger skjer det bare !

Hvorfor i all verden skal det være slik at resten av rytterne i konkurranse, da skal vegre seg mot å angripe ? Det gjorde nemlig Contador idag – og tok ledelsen sammenlagt i TdF – og sannsynligvis seieren totalt. Men skal han bebreides for det ?

Etter mitt syn er det noe med hele tankegangen som er feil – man kan ikke i en idrett ha en rekke uskrevne regler som til de grader er så utydelige, at det faktisk hersker tvil om hva som til enhver tid gjelder !

Nå skal det riktignok sies at Touren ikke er over. Schleck lover hevn. Jada, det kan godt hende. Men kjemp nå da om å komme først i mål. Den som er først – på rettferdig vis uten juks – til målgang i Paris – er vinneren.

Jeg tør ikke tenke på hva som skulle skje om Contador imorgen skulle få vondt i magen over flere dager – vil dem da noengang komme til Paris ?

Fra VG og Thor Hushovd meninger

Og Dagbladet

Fra hjemmesiden til Tour de France

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Tour de France-tull !

  1. veronica365 sier:

    … åkei!! NÅ ler meg i hjel!!!!

  2. Magnus sier:

    Visste ikke om denne «regelen» selv, men ble jo minnet på den i hele TV-sendingen etter uhellet. Forstår det slik at det er noe helt spesielt i forholdet mellom innehaver av gul trøye og utfordrer. Dette burde jo også Contador visst om, og da han ble ikledd den gule trøya var det så mye buing at det er tydelig at mange andre også syntes at Contador hadde brutt en regel i forholdet mellom hovedutfordrer og tour-lederen. Pinlig for Contador, og samtidig et hint om at den uskrevne regelen fremdeles gjelder for mange.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s