Doping

Jada, så viser det seg at vi nordmenn – atter en gang – kanskje ikke er så «rene» som vi ønsker å være. Eller er det en feil på laboratoriet ? Jeg tviler vel egentlig, og tenker at det faktisk bør være full tiltro til de metodene som brukes. Om vi ikke har den tiltroen, vil jo hele systemet være bygget på mistro og spekulasjoner. Tysse, – som driver en idrett som for mange kan sammenlignes med å være med i VM i Hekling, – doper seg. Det viser iallefall prøvene. Både A og B prøven. Og da er det visstnok særdeles sjelden at noen blir frifunnet. Spist noe for mye jern under et høydeopphold – er forklaringen fra Tysse og gjengen hans. Tull, sier forskerne. Hva skal vi tro ?

Skal vi tro på Tysse fordi han er en likandes kar ? Fordi han ikke har noen økonomiske motiver for å dope seg ? Det første er helt åpenbart – flere av våre tidligere «dopere» er likandes mennesker alle sammen. Økonomiske motiver er neppe hovedårsaken for de fleste som doper seg. Det er å vinne. Vinne uavhengig av fortjenesten. Bli historisk. Vinne noe som inneholder edelt metall i form av medaljer, heder og omtale. Pengene kommer kanskje for de fleste i annen rekke. Jeg vet ikke.

Om Tysse er dopet er forsåvidt uinteressant, spør du meg. Det er viktigere å se at muligheten for at også norske utøvere doper seg, – er kanskje større enn vi så blåøyd hadde trodd på forhånd ?

Sjekk Aftenposten

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Enkel vitenskap og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Doping

  1. Vince Casa sier:

    Vi er nok ikke så «rene» som vi ønsker.

    Hvorfor jeg mener Tysse har dopet seg er nok todelt. Både det å vinne og økonomi. Tysse har selv sagt at han tjener som en middels H&M ansatt, og tror nok det har noe å si i denne saken. Med seier i EM så ville det nok utløst en del bonuser fra sponsorer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s