Kaptein Sabeltann

Alle somre skal ha en sommerblogg. Sånn bør det vel være iår også. For ørtende året på rad – jaja, noen mellomrom har det vel vært, – har vi besøkt Kaptein Sabeltann. Iår med selve Formoe i hovedrollen. Start kl. 23.00 i Dyreparken i Kristiansand. Godt kledde medbrakt litt tepper – ble det en fantastisk forestilling. Mye mer effekter, røyk og handling enn i tidligere år, selv om vi nå kan dette utenat. Hele showet er finpusset til fingerspissene, til og med betjeningen er profesjonelle, maten på Sjørøver-kroa var god og med ørering, piratskjerf og sverd,- ble det et fortryllende show. For første gang var ikke den hemmelige agenten redd for høye lyder og kanonskyting. Han satt fullstendige fortryllet og fulgte med – ikke et ord om å gå hjem eller noe.

Det er rart med Sabeltann. Han er jo en ufyselig fyr. Og notorisk slu og sleip. Men han er sjefen med stor S for alle barna. Grusomme Gabriel er jo bare et spøkelse, riktignok ikke et ekte engang – Pinky er grei, men liten og Sunniva bare søt og nusselig. Tante Bassa lager mat og stort sett dreier dette seg mye om at Kapteinen er å foretrekke i forhold til de andre – enda sleipere piratene som forsøker å ta over kontrollen over både skute og skatt, men også det faktum at Sabeltann faktisk ikke klarer å ta skatten ifra beboerne i Kjuttavika. Eller gjør han det ? Det spiller ingen rolle – Kapteinen er sjefen uansett. En kontrollfreak av en piratleder uten omtanke eller medfølelse for noe, – men allikevel mer sympatisk enn de fleste andre pirater. En god historie, som man må være under 8-10 år for å se at forestillingens innhold ikke helt henger på greip. Mye røyk(nesten røykforgiftet) fra scenen gir trolske bilder i den mørke sommernatten. Spennende, men ikke skremmmende.

Les mer her

En fin kveld, etter en ufattelig lang dag i parken. Startet kl. 09.45 og sto i kø – litt tvilsom avgjørelse når vi tross alt bor i hotellet som ligger 56 meter fra inngangen, men kjører man hard-core pakken, så gjør man vel det ?. Hele dagen, riktignok med en liten pit-stop med etpar øl og aviser sånn på ettermiddagen, – så ble hele parken gjennomgått fra kø til kø. Alt ble prøvd opptil flere ganger og forhåpentlig er den hemmelige agent vel fornøyd med disse dagene.

Idag går turen til Randaberg. Til gode venner. Medbrakt god vin og forhåpentlig et godt vær og sykkelen(ikke minst), tenker jeg det blir noen dager uten det helt store fysiske forfallet. Litt trening må til også nå om sommeren. Det har vært glimrende å fått roet beina etter 3 uker med beinhard trening – lårmusklene er ikke til å  kjenne igjen – kan jo gå rimelig oppreist igjen etter rundt 20 timer i uka på sykkelen over flere uker.

Vel, hotellet er gjort opp og det på tide å stikke. Mot Evje og over Suleskard – for å ikke kjede vettet av seg nedover E18.  God sommer !

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kjekt å vite og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s