Første klasse klo…satt på do

Like til klokka var ti over to !

Sånn gikk sangen og den synges den dag idag. De sang den for meg når jeg begynte i første klasse.

Den hemmelige agenten har begynt i første klasse. Og det med bravur. Han har egentlig gledet seg i flere år, og det ble ingen skuffelse. Alt er nok minst slik han forventet at det skulle være. I tillegg har Egge Skole en SFO-ordning som er midt i blinken for agenten. Masse kjente – mange nære venner og et personell som gjør en strålende jobb.

For hver dag som går, merker vi endringer. Idag skjedde ferdigstillelsen av den første ordentlige hjemme-leksen. Lesing omkring bokstaven L – Lille trille lå på hylle, Lille trille ramlet ned – osv… og tegne L, og i det hele tatt. Han har ikke knekt lesekoden ennå, men det nærmer seg med stormskritt.

Den faste lekseplassen er klar. I 2. etasje med utsikt over hele Lierdalen. Pc hans står ved siden, skuffer med tegnesaker og penal, den røde lampen med hjul på – det er rimelig sikkert at dette er stas.

Det nærmer seg fotballskole. På lørdag er han igang med fotball-karrieren. Vi får se hvor lang den blir. Til stadighet er det forespørsler om å få med seg venner hjem, eller besøke noen etter skoletid. Det begynner å stramme seg til – selv med bare en agent i huset, – ser vi for oss kjøring både hit og dit innen rimelig kort tid. Men slik er det vel. Agenten begynner å bli skolegutt – med alt som følger med.

Barnehage-tiden er over. Det har nesten ikke blitt nevnt med et ord. Han savner nok noen av de nærmeste kameratene, men det er ikke blitt noe særligere dårligere utvalg på SFO og skole.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lier og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s